loading...
 
Welke adviesorganen / brancheverenigingen zijn er?
 
Beroeps- en belangenorganisaties Wondbehandeling in binnen- en buitenland.
 
Binnenland

Logo NOVW 1 
NOVW (Nederlandse Organisatie voor Wondprofessionals)
Is de beroepsorganisatie voor ALLE wondprofessionals in de intra- en extramurale gezondheidsheidszorg. De NOVW richt zich vooral op de brede aspecten ten aanzien van de verbetering van de wondzorg, zoals vroegtijdige diagnostiek, transmurale overdracht, registratie, scholing, erkenning van opleiding, eenduidige richtlijnen en protocollen, een eenduidige aanpak. Dit alles om de wondzorg dichter bij de patiënt te krijgen. Met als doel het verkrijgen van tijdwinst bij de behandeling of verzorging, waardoor een wond sneller geneest. 
Logo WCS 
WCS Woundcare Consultant Society  
Het WCS Kenniscentrum Wondzorg heeft als doel het kennisniveau van professionals in de gezondheidszorg te verhogen, om daarmee de kwaliteit van de wond- en huidzorg te verbeteren. De WCS tracht dit doel onder meer te bereiken door het organiseren van cursussen, congressen, symposia, bijscholingen en lezingen. Maar ook door het het uitgeven van publicaties (WCS Nieuws en het WCS Wondenboek).
www.wcs.nl
 
NDVD (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie) 
Is de beroepsvereniging van de Nederlandse dermatologen. De doelstelling van de vereniging is de bevordering van de studie van huidziekten. Naast wetenschappelijke activiteiten en allerlei organisatorische aspecten zoals de belangenbehartiging van haar leden, heeft de NVDV ook een publiek doel, namelijk om mensen te informeren over het voorkomen van en de achtergronden achter huidaandoeningen. Dit doet zij door uitgifte van publicaties, folders, of via informatie op de website.
 
Logo Wondplatform
Wondplatform Nederland
Het Wondplatform is opgericht op 15 april 2010 waarin partijen betrokken bij de wondzorg in Nederland samen werken aan een aantal gezamenlijke doelen. 
www.wondplatform.nl
 
V&VN Wondconsulenten
V&VN staat voor Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland. Zij zijn de beroepsvereniging van en voor verpleegkundigen en verzorgenden.
 
Buitenland


logo EWMA 
EWMA (Europese Wound Management Association)
De (EWMA) werd opgericht in 1991 en is een overkoepelende organisatie in Europa die verenigingen op wondgebied koppelen en wondprofessional en organisaties die geïnteresseerd zijn in wondbehandeling samen brengt.
Meer info EWMA
 

EPUAP (European Pressure Ulcer Advisory Panel)
 
 
 
 

De site www.startwondverzorging.nl is het onbetwiste startpunt voor iedereen die iets wil weten over wondzorg. Of het nu gaat om behandelingen, protocollen, richtlijnen, producten, leveranciers, beroeps gerelateerde organisaties, casuïstiek of de laatste ontwikkelingen in de wondzorg markt. Deze website wordt dagelijks aangevuld met nieuwe informatie. Heeft u zelf ook interessante links, nieuws, of wilt u ook iets schrijven over over een bepaald onderwerp of een andere bijdrage leveren aan de website om deze zo informatief mogelijk te maken, dan zijn uw ideeën van harte welkom. Stuur een mail naar:startwondverzorging@gmail.com

Congres partners 2017

Slider

De nationale compressietherapiedag 2016

Categorie
Compressietherapie
Datum
2016-06-14 10:00 - 16:00
Locatie
Stadhuisplein 7, 3811 LM Amersfoort, Nederland
Telefoon
033-2453208
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website

Het is zo langzamerhand duidelijk en aangetoond dat compressietherapie, als het op de juiste manier wordt uitgevoerd, de genezing van een ulcus cruris bevordert en de kwaliteit van leven van de patiënt sterk verbetert. Het is ook duidelijk aangetoond dat bij behandeling van patiënten met oedeem, compressie therapie invloed heeft op het lymfatisch en veneus compartiment van de microcirculatie en de afvoer van bloed en vocht verbetert.

Maar ondanks deze wetenschap zien we nog regelmatig bij patiënten met een wond aan het onderbeen, dat er alleen wondbehandeling wordt toegepast en geen compressietherapie. De reden is vaak dat de behandelaar onvoldoende op de hoogte is van de werking van compressietherapie. Zoals compressiedruk, behandelduur en de benodigde compressie materialen. Scholing, kennis en praktisch oefenen zijn onderdelen die constant geoefend moeten worden. In het verleden organiseerde al de NOVW en NTVW de compressiedag die altijd door veel deelnemers werd bezocht en hoog werd gewaardeerd.

Vandaar het initiatief van NOVW, NTVW met daarbij het NTVH (huidtherapeuten) om deze dag weer nieuw leven in te blazen.

De 2 editie van de Nationale compressietherapiedag 2016 wordt gehouden op 14 juni 2016 in:

Prijs: € 45,00 excl. BTW per persoon, zodat het voor iedere organisatie haalbaar is dat een deelnemer zich kan inschrijven.
Tijd: 10.00 - 16.00 uur
Doelgroep: (wond)verpleegkundigen, huidtherapeuten, ziekenhuis, verpleeghuis, thuiszorg, buurtzorg.

Er zijn maximaal 80 plaatsen beschikbaar.

INSCHRIJVING GESLOTEN

 
 

Alle datums

  • 2016-06-14 10:00 - 16:00