loading...
 
Welke adviesorganen / brancheverenigingen zijn er?
 
Beroeps- en belangenorganisaties Wondbehandeling in binnen- en buitenland.
 
Binnenland

Logo NOVW 1 
NOVW (Nederlandse Organisatie voor Wondprofessionals)
Is de beroepsorganisatie voor ALLE wondprofessionals in de intra- en extramurale gezondheidsheidszorg. De NOVW richt zich vooral op de brede aspecten ten aanzien van de verbetering van de wondzorg, zoals vroegtijdige diagnostiek, transmurale overdracht, registratie, scholing, erkenning van opleiding, eenduidige richtlijnen en protocollen, een eenduidige aanpak. Dit alles om de wondzorg dichter bij de patiënt te krijgen. Met als doel het verkrijgen van tijdwinst bij de behandeling of verzorging, waardoor een wond sneller geneest. 
Logo WCS 
WCS Woundcare Consultant Society  
Het WCS Kenniscentrum Wondzorg heeft als doel het kennisniveau van professionals in de gezondheidszorg te verhogen, om daarmee de kwaliteit van de wond- en huidzorg te verbeteren. De WCS tracht dit doel onder meer te bereiken door het organiseren van cursussen, congressen, symposia, bijscholingen en lezingen. Maar ook door het het uitgeven van publicaties (WCS Nieuws en het WCS Wondenboek).
www.wcs.nl
 
NDVD (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie) 
Is de beroepsvereniging van de Nederlandse dermatologen. De doelstelling van de vereniging is de bevordering van de studie van huidziekten. Naast wetenschappelijke activiteiten en allerlei organisatorische aspecten zoals de belangenbehartiging van haar leden, heeft de NVDV ook een publiek doel, namelijk om mensen te informeren over het voorkomen van en de achtergronden achter huidaandoeningen. Dit doet zij door uitgifte van publicaties, folders, of via informatie op de website.
 
Logo Wondplatform
Wondplatform Nederland
Het Wondplatform is opgericht op 15 april 2010 waarin partijen betrokken bij de wondzorg in Nederland samen werken aan een aantal gezamenlijke doelen. 
www.wondplatform.nl
 
V&VN Wondconsulenten
V&VN staat voor Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland. Zij zijn de beroepsvereniging van en voor verpleegkundigen en verzorgenden.
 
Buitenland


logo EWMA 
EWMA (Europese Wound Management Association)
De (EWMA) werd opgericht in 1991 en is een overkoepelende organisatie in Europa die verenigingen op wondgebied koppelen en wondprofessional en organisaties die geïnteresseerd zijn in wondbehandeling samen brengt.
Meer info EWMA
 

EPUAP (European Pressure Ulcer Advisory Panel)
 
 
 
 

De site www.startwondverzorging.nl is het onbetwiste startpunt voor iedereen die iets wil weten over wondzorg. Of het nu gaat om behandelingen, protocollen, richtlijnen, producten, leveranciers, beroeps gerelateerde organisaties, casuïstiek of de laatste ontwikkelingen in de wondzorg markt. Deze website wordt dagelijks aangevuld met nieuwe informatie. Heeft u zelf ook interessante links, nieuws, of wilt u ook iets schrijven over over een bepaald onderwerp of een andere bijdrage leveren aan de website om deze zo informatief mogelijk te maken, dan zijn uw ideeën van harte welkom. Stuur een mail naar:startwondverzorging@gmail.com

medi Butler

Leverancier: Medi Nederland Toon Producten
Aantal maal bekeken: 8750

Het aan- en uittrekken van therapeutische elastische kousen wordt soms als lastig ervaren. Medi heeft diverse hulpmiddelen in het assortiment voor het aan- en uittrekken van de kous.

medi Export Butler
Voor een ieder die de elastische kousen gemakkelijk, en zonder hulp, aan kan trekken, is dit het ideale aantrekhulpmiddel. Het lange handvat zorgt voor maximale stabiliteit bij het aantrekken van elastische kousen en panty's.

medi Butler voor panty's
Geplastificeerde aantrekhulp voor panty's.

medi Big (XXL) Butler
De beugel van de medi Big Butler heeft een grotere diameter. Dit biedt ruimte voor grotere omtrekken die vaak gepaard gaan met bewegingsbeperkingen.

medi Reha Butler
De medi Reha Butler is voorzien van een nieuw inklapmechanisme om de kous te kunnen aantrekken zonder de tenen te buigen.

medi Reis Butler
Het lichte gewicht en het gebruiksgemak maken de medi Reis Butler uw ideale reisgezelschap. De butler is demontabel en wordt geleverd met steeksleutel en tas.

medi Butler off (uittrekhulp)
De medi Butler off helpt u bij het uittrekken van uw elastische kous. Zonder te bukken en zonder hard te hoeven trekken. Om de kous uit te trekken, schuift u de medi Butler Off in de elastische kous en duwt u de kous uit over de hiel. Dit voorkomt beschadiging van de huid en het tricot van de elastische kous. De medi Butler Off is tevens te gebruiken als schoenlepel.

De medi 2in1 (aan- en uittrekhulp)
• De kous glijdt haast vanzelf over uw hiel
• Geschikt voor zowel been- als armkousen
• Eenvoudig in gebruik
• Voor alle lengtes
• Te gebruiken voor open en gesloten teen
• Slijt- en scheurvast
• Licht en opbouwbaar - zeer compact

Meer info: www.medi.nl

Location