loading...
 
Welke adviesorganen / brancheverenigingen zijn er?
 
Beroeps- en belangenorganisaties Wondbehandeling in binnen- en buitenland.
 
Binnenland

Logo NOVW 1 
NOVW (Nederlandse Organisatie voor Wondprofessionals)
Is de beroepsorganisatie voor ALLE wondprofessionals in de intra- en extramurale gezondheidsheidszorg. De NOVW richt zich vooral op de brede aspecten ten aanzien van de verbetering van de wondzorg, zoals vroegtijdige diagnostiek, transmurale overdracht, registratie, scholing, erkenning van opleiding, eenduidige richtlijnen en protocollen, een eenduidige aanpak. Dit alles om de wondzorg dichter bij de patiënt te krijgen. Met als doel het verkrijgen van tijdwinst bij de behandeling of verzorging, waardoor een wond sneller geneest. 
Logo WCS 
WCS Woundcare Consultant Society  
Het WCS Kenniscentrum Wondzorg heeft als doel het kennisniveau van professionals in de gezondheidszorg te verhogen, om daarmee de kwaliteit van de wond- en huidzorg te verbeteren. De WCS tracht dit doel onder meer te bereiken door het organiseren van cursussen, congressen, symposia, bijscholingen en lezingen. Maar ook door het het uitgeven van publicaties (WCS Nieuws en het WCS Wondenboek).
www.wcs.nl
 
NDVD (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie) 
Is de beroepsvereniging van de Nederlandse dermatologen. De doelstelling van de vereniging is de bevordering van de studie van huidziekten. Naast wetenschappelijke activiteiten en allerlei organisatorische aspecten zoals de belangenbehartiging van haar leden, heeft de NVDV ook een publiek doel, namelijk om mensen te informeren over het voorkomen van en de achtergronden achter huidaandoeningen. Dit doet zij door uitgifte van publicaties, folders, of via informatie op de website.
 
Logo Wondplatform
Wondplatform Nederland
Het Wondplatform is opgericht op 15 april 2010 waarin partijen betrokken bij de wondzorg in Nederland samen werken aan een aantal gezamenlijke doelen. 
www.wondplatform.nl
 
V&VN Wondconsulenten
V&VN staat voor Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland. Zij zijn de beroepsvereniging van en voor verpleegkundigen en verzorgenden.
 
Buitenland


logo EWMA 
EWMA (Europese Wound Management Association)
De (EWMA) werd opgericht in 1991 en is een overkoepelende organisatie in Europa die verenigingen op wondgebied koppelen en wondprofessional en organisaties die geïnteresseerd zijn in wondbehandeling samen brengt.
Meer info EWMA
 

EPUAP (European Pressure Ulcer Advisory Panel)
 
 
 
 

De site www.startwondverzorging.nl is het onbetwiste startpunt voor iedereen die iets wil weten over wondzorg. Of het nu gaat om behandelingen, protocollen, richtlijnen, producten, leveranciers, beroeps gerelateerde organisaties, casuïstiek of de laatste ontwikkelingen in de wondzorg markt. Deze website wordt dagelijks aangevuld met nieuwe informatie. Heeft u zelf ook interessante links, nieuws, of wilt u ook iets schrijven over over een bepaald onderwerp of een andere bijdrage leveren aan de website om deze zo informatief mogelijk te maken, dan zijn uw ideeën van harte welkom. Stuur een mail naar:startwondverzorging@gmail.com

VaroCare® Strong beenverband

Categorie: Compressietherapie
Leverancier: Varodem Toon Producten
Aantal maal bekeken: 9160

VaroCare® is een uniek aanpasbaar zwachtelsysteem dat op een effectieve manier helpt om de vochtophoping (oedeem) in zowel handen, armen, voeten en benen terug te dringen.

Kenmerken

◾Voorzien van de unieke V-Flex® compressiestabilisator
◾Gedurende het dragen in druk aanpasbaar zodat het optimale compressierendement behaald wordt (snelle oedeem reductie)
◾Doordat de gebruiker het product zelf kan hanteren, wordt de zelfredzaamheid bevorderd (denk aan: douchen of individuele bijstelling van de compressie)
◾Compressie mogelijk tot 60 mm/Hg
◾Oogt vriendelijk en voelt zacht aan
◾Beschikbaar in de kleur zwart (beige naar verwachting midden zomer 2016)
◾Te dragen in schoeisel
◾Overdag en ‘s nachts te dragen
◾Goed wasbaar/onderhoudsvriendelijk
◾In combinatie met een therapeutische elastische kous te dragen

Medische indicaties
◾Veneus oedeem bij grotere omvangen
◾Lymfoedeem
◾Dependency oedeem
◾Diep veneuze trombose bij grotere omvangen
◾Lipoedeem
◾Bijna genezen ulcus cruris venosum
◾Als toevoeging te dragen over een therapeutische elastische kous, daar waar de kous alleen niet volstaat om de zwelling te beteugelen.

VaroCare® Strong onderbeen-, knie- en bovenbeenverbanden zijn voorzien van een ingebouwde liner en een siliconenband voor extra fixatie. Dit zorg voor een ongeëvenaard gebruiksgemak.

Location