loading...
 
Welke adviesorganen / brancheverenigingen zijn er?
 
Beroeps- en belangenorganisaties Wondbehandeling in binnen- en buitenland.
 
Binnenland

Logo NOVW 1 
NOVW (Nederlandse Organisatie voor Wondprofessionals)
Is de beroepsorganisatie voor ALLE wondprofessionals in de intra- en extramurale gezondheidsheidszorg. De NOVW richt zich vooral op de brede aspecten ten aanzien van de verbetering van de wondzorg, zoals vroegtijdige diagnostiek, transmurale overdracht, registratie, scholing, erkenning van opleiding, eenduidige richtlijnen en protocollen, een eenduidige aanpak. Dit alles om de wondzorg dichter bij de patiënt te krijgen. Met als doel het verkrijgen van tijdwinst bij de behandeling of verzorging, waardoor een wond sneller geneest. 
Logo WCS 
WCS Woundcare Consultant Society  
Het WCS Kenniscentrum Wondzorg heeft als doel het kennisniveau van professionals in de gezondheidszorg te verhogen, om daarmee de kwaliteit van de wond- en huidzorg te verbeteren. De WCS tracht dit doel onder meer te bereiken door het organiseren van cursussen, congressen, symposia, bijscholingen en lezingen. Maar ook door het het uitgeven van publicaties (WCS Nieuws en het WCS Wondenboek).
www.wcs.nl
 
NDVD (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie) 
Is de beroepsvereniging van de Nederlandse dermatologen. De doelstelling van de vereniging is de bevordering van de studie van huidziekten. Naast wetenschappelijke activiteiten en allerlei organisatorische aspecten zoals de belangenbehartiging van haar leden, heeft de NVDV ook een publiek doel, namelijk om mensen te informeren over het voorkomen van en de achtergronden achter huidaandoeningen. Dit doet zij door uitgifte van publicaties, folders, of via informatie op de website.
 
Logo Wondplatform
Wondplatform Nederland
Het Wondplatform is opgericht op 15 april 2010 waarin partijen betrokken bij de wondzorg in Nederland samen werken aan een aantal gezamenlijke doelen. 
www.wondplatform.nl
 
V&VN Wondconsulenten
V&VN staat voor Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland. Zij zijn de beroepsvereniging van en voor verpleegkundigen en verzorgenden.
 
Buitenland


logo EWMA 
EWMA (Europese Wound Management Association)
De (EWMA) werd opgericht in 1991 en is een overkoepelende organisatie in Europa die verenigingen op wondgebied koppelen en wondprofessional en organisaties die geïnteresseerd zijn in wondbehandeling samen brengt.
Meer info EWMA
 

EPUAP (European Pressure Ulcer Advisory Panel)
 
 
 
 

De site www.startwondverzorging.nl is het onbetwiste startpunt voor iedereen die iets wil weten over wondzorg. Of het nu gaat om behandelingen, protocollen, richtlijnen, producten, leveranciers, beroeps gerelateerde organisaties, casuïstiek of de laatste ontwikkelingen in de wondzorg markt. Deze website wordt dagelijks aangevuld met nieuwe informatie. Heeft u zelf ook interessante links, nieuws, of wilt u ook iets schrijven over over een bepaald onderwerp of een andere bijdrage leveren aan de website om deze zo informatief mogelijk te maken, dan zijn uw ideeën van harte welkom. Stuur een mail naar:startwondverzorging@gmail.com

UrgoClean Ag

Categorie: Zilververband
Leverancier: Urgo Medical B.V. Toon Producten
Aantal maal bekeken: 9617

UrgoClean Ag is een hydro-reinigend verband dat is gecoat met een zachtklevende TLC Healing Matrix laag (Technology Lipido-Colloïd) geïmpregneerd met zilver. De genezende TLC-matrix bestaat uit hydrocolloïde en vaselinedeeltjes. Het is ontwikkeld om de genezing te bevorderen in een vochtig milieu en om kleven aan de wond te voorkomen. TLC zorgt voor een vochtig milieu, wat het genezingsproces bevordert. TLC verbanden plakken niet aan de wond, wat een pijnloze behandeling en niet-traumatische verwijdering van het verband mogelijk maakt. De voordelen van TLC verbanden zijn klinisch bewezen in een onderzoek onder ruim 36 000 patiënten.

UrgoClean Ag1

Antibacterieel & complete reinigend:
• Antibacteriële werking
• Effectief tegen biofilm
• Verticale absorptie van debris en exsudaat
• Effectief reinigend vermogen
• Atraumatische verbandwissel
• In één stuk in zijn geheel te verwijderen

TCL-AG laag
In contact met het wondexsudaat vormt de TLC-Ag laag een gel, waardoor een vochtig wondmilieu ontstaat dat gunstig is voor de wondgenezing. Bovendien zorgen de Ag+ ionen van UrgoClean Ag voor een antibacteriële werking die de locale bacteriële groei remt. De Ag+ ionen bestreiden een breed spectrum aan gramnegatieve- en grampositieve bacteriën en sommige gisten. UrgoClean Ag is bijzonder effectief tegen Staphylococcus aureus, MRSA, Streptococcus pyogenes en Pseudomonas aeruginosa (bacillus pyocyanic), die het meest verantwoordelijk zijn voor geïnfecteerde wonden. UrgoClean Ag is effectief binnen 24 uur en werkt gedurende 7 dagen.

Tegelijkertijd geleren de hydro-actieve reinigende polyacrylaatvezels en hechten zich aan het debris, waarna dit wordt geabsorbeerd en opgesloten in het verband (autolytisch debridement). Door het verwijderen van exsudaat, debris en bacteriën houdt UrgoClean Ag de wond schoon van invloeden die de groei van bacteriën en de vorming van de biofilm kunnen bevorderen. Dit zorgt voor een betere werking van Ag-ionen in het wondbed.

Meer info UrgoClean Ag

Location