loading...
 
Welke adviesorganen / brancheverenigingen zijn er?
 
Beroeps- en belangenorganisaties Wondbehandeling in binnen- en buitenland.
 
Binnenland

Logo NOVW 1 
NOVW (Nederlandse Organisatie voor Wondprofessionals)
Is de beroepsorganisatie voor ALLE wondprofessionals in de intra- en extramurale gezondheidsheidszorg. De NOVW richt zich vooral op de brede aspecten ten aanzien van de verbetering van de wondzorg, zoals vroegtijdige diagnostiek, transmurale overdracht, registratie, scholing, erkenning van opleiding, eenduidige richtlijnen en protocollen, een eenduidige aanpak. Dit alles om de wondzorg dichter bij de patiënt te krijgen. Met als doel het verkrijgen van tijdwinst bij de behandeling of verzorging, waardoor een wond sneller geneest. 
Logo WCS 
WCS Woundcare Consultant Society  
Het WCS Kenniscentrum Wondzorg heeft als doel het kennisniveau van professionals in de gezondheidszorg te verhogen, om daarmee de kwaliteit van de wond- en huidzorg te verbeteren. De WCS tracht dit doel onder meer te bereiken door het organiseren van cursussen, congressen, symposia, bijscholingen en lezingen. Maar ook door het het uitgeven van publicaties (WCS Nieuws en het WCS Wondenboek).
www.wcs.nl
 
NDVD (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie) 
Is de beroepsvereniging van de Nederlandse dermatologen. De doelstelling van de vereniging is de bevordering van de studie van huidziekten. Naast wetenschappelijke activiteiten en allerlei organisatorische aspecten zoals de belangenbehartiging van haar leden, heeft de NVDV ook een publiek doel, namelijk om mensen te informeren over het voorkomen van en de achtergronden achter huidaandoeningen. Dit doet zij door uitgifte van publicaties, folders, of via informatie op de website.
 
Logo Wondplatform
Wondplatform Nederland
Het Wondplatform is opgericht op 15 april 2010 waarin partijen betrokken bij de wondzorg in Nederland samen werken aan een aantal gezamenlijke doelen. 
www.wondplatform.nl
 
V&VN Wondconsulenten
V&VN staat voor Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland. Zij zijn de beroepsvereniging van en voor verpleegkundigen en verzorgenden.
 
Buitenland


logo EWMA 
EWMA (Europese Wound Management Association)
De (EWMA) werd opgericht in 1991 en is een overkoepelende organisatie in Europa die verenigingen op wondgebied koppelen en wondprofessional en organisaties die geïnteresseerd zijn in wondbehandeling samen brengt.
Meer info EWMA
 

EPUAP (European Pressure Ulcer Advisory Panel)
 
 
 
 

De site www.startwondverzorging.nl is het onbetwiste startpunt voor iedereen die iets wil weten over wondzorg. Of het nu gaat om behandelingen, protocollen, richtlijnen, producten, leveranciers, beroeps gerelateerde organisaties, casuïstiek of de laatste ontwikkelingen in de wondzorg markt. Deze website wordt dagelijks aangevuld met nieuwe informatie. Heeft u zelf ook interessante links, nieuws, of wilt u ook iets schrijven over over een bepaald onderwerp of een andere bijdrage leveren aan de website om deze zo informatief mogelijk te maken, dan zijn uw ideeën van harte welkom. Stuur een mail naar:startwondverzorging@gmail.com

Urgo Medical B.V.


Op wereldwijde schaal zijn de economische gevolgen van wondzorg aanzienlijk.Alleen al in Europa worden deze kosten geschat op 10 miljard euro per jaar. Deze kosten worden door de gemeenschap en door patiënten gedragen.

In ons streven om door innovatie tot steeds betere wondgenezingsoplossingen te komen, willen we laten zien dat onze verbandproducten kosteneffectief zijn én aan de gezondheidsgerelateerde eisen voldoen.

Een nieuw verbandproduct wordt pas op de markt gebracht nadat het klinische en gezondheidseconomische beoordelingstests heeft doorstaan. Omdat één specifiek kenmerk van de producten van Urgo Medical is dat patiënten begeleid moeten worden bij hun behandeling, wordt bij deze beoordeling gekeken naar de totale kosten, met inbegrip van de ‘medische tijd’ en de prijs van het product.
Als een bedrijf met sociale verantwoordelijkheid zijn we er trots op dat we producten maken die niet alleen het leven van patiënten verbeteren, maar ook de gemeenschap een berekend en bewezen voordeel opleveren. Een duidelijk praktijkvoorbeeld is UrgoStart, dat de genezing versnelt.

Urgomedical Nederland
Spinding 3a
5431 SN Cuijk
T +31(0)485 820010
F +31(0)485 820011
www.urgomedical.nl

  • Filters
Categorie: Debridement
Leverancier: Urgo Medical B.V.
Aantal maal bekeken: 9431

UrgoClean is een licht klevende, hydro-reinigend, absorberend verband.

Leverancier: Urgo Medical B.V.
Aantal maal bekeken: 9480

UrgoK2 is een tweelaags compressiezwachtelsysteem.

Categorie: Schuimverband
Leverancier: Urgo Medical B.V.
Aantal maal bekeken: 8554

UrgoStart is een licht klevend schuimverband met TLC-NOSF.

Categorie: Schuimverband
Leverancier: Urgo Medical B.V.
Aantal maal bekeken: 7384

UrgoTul Foam is een licht klevende schuimverband met TLC, bestaande uit: een licht klevende TLC-laag gecombineerd met een absorberend laag van polyurethaanschuim en een beschermende non-woven toplaag van polyurethaan.

Categorie: Zilververband
Leverancier: Urgo Medical B.V.
Aantal maal bekeken: 9157

Steriel non woven verband, opgebouwd uit sterk absorberende en cohesieve hydro-reinigende vezels (polyacrylaat)