loading...
 
Welke adviesorganen / brancheverenigingen zijn er?
 
Beroeps- en belangenorganisaties Wondbehandeling in binnen- en buitenland.
 
Binnenland

Logo NOVW 1 
NOVW (Nederlandse Organisatie voor Wondprofessionals)
Is de beroepsorganisatie voor ALLE wondprofessionals in de intra- en extramurale gezondheidsheidszorg. De NOVW richt zich vooral op de brede aspecten ten aanzien van de verbetering van de wondzorg, zoals vroegtijdige diagnostiek, transmurale overdracht, registratie, scholing, erkenning van opleiding, eenduidige richtlijnen en protocollen, een eenduidige aanpak. Dit alles om de wondzorg dichter bij de patiënt te krijgen. Met als doel het verkrijgen van tijdwinst bij de behandeling of verzorging, waardoor een wond sneller geneest. 
Logo WCS 
WCS Woundcare Consultant Society  
Het WCS Kenniscentrum Wondzorg heeft als doel het kennisniveau van professionals in de gezondheidszorg te verhogen, om daarmee de kwaliteit van de wond- en huidzorg te verbeteren. De WCS tracht dit doel onder meer te bereiken door het organiseren van cursussen, congressen, symposia, bijscholingen en lezingen. Maar ook door het het uitgeven van publicaties (WCS Nieuws en het WCS Wondenboek).
www.wcs.nl
 
NDVD (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie) 
Is de beroepsvereniging van de Nederlandse dermatologen. De doelstelling van de vereniging is de bevordering van de studie van huidziekten. Naast wetenschappelijke activiteiten en allerlei organisatorische aspecten zoals de belangenbehartiging van haar leden, heeft de NVDV ook een publiek doel, namelijk om mensen te informeren over het voorkomen van en de achtergronden achter huidaandoeningen. Dit doet zij door uitgifte van publicaties, folders, of via informatie op de website.
 
Logo Wondplatform
Wondplatform Nederland
Het Wondplatform is opgericht op 15 april 2010 waarin partijen betrokken bij de wondzorg in Nederland samen werken aan een aantal gezamenlijke doelen. 
www.wondplatform.nl
 
V&VN Wondconsulenten
V&VN staat voor Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland. Zij zijn de beroepsvereniging van en voor verpleegkundigen en verzorgenden.
 
Buitenland


logo EWMA 
EWMA (Europese Wound Management Association)
De (EWMA) werd opgericht in 1991 en is een overkoepelende organisatie in Europa die verenigingen op wondgebied koppelen en wondprofessional en organisaties die geïnteresseerd zijn in wondbehandeling samen brengt.
Meer info EWMA
 

EPUAP (European Pressure Ulcer Advisory Panel)
 
 
 
 

De site www.startwondverzorging.nl is het onbetwiste startpunt voor iedereen die iets wil weten over wondzorg. Of het nu gaat om behandelingen, protocollen, richtlijnen, producten, leveranciers, beroeps gerelateerde organisaties, casuïstiek of de laatste ontwikkelingen in de wondzorg markt. Deze website wordt dagelijks aangevuld met nieuwe informatie. Heeft u zelf ook interessante links, nieuws, of wilt u ook iets schrijven over over een bepaald onderwerp of een andere bijdrage leveren aan de website om deze zo informatief mogelijk te maken, dan zijn uw ideeën van harte welkom. Stuur een mail naar:startwondverzorging@gmail.com

Wondbehandelingen


Er zijn veel verschillende soorten wonden met daarbij behorende specifieke wondbehandelingen. De wonden worden ingedeeld aan de hand van hun kenmerken, zodat men de meest geschikte wondbehandeling kan bepalen.

debridement
Debridement is het verwijderen van de schadelijke invloeden van dood weefsel, om vervolgens granulatievorming te bevorderen. Om een goed debridement uit te voeren zijn er verschillende technieken die kunnen worden gebruikt. We onderscheiden zes...
madentherapie
De gunstige effecten van de toepassing van maden in wonden werd ontdekt in 1557, door Ambrosius Paré. Maden werden namelijk tot in de vorige eeuw al gebruikt bij het schoonmaken van wonden. Deze maden laten het levende weefsel intact en eten het...
negatieve-druktherapie
Sinds de introductie van negatieve druk therapie (NPWT) in de klinische praktijk in de jaren negentig van de vorige eeuw is deze vorm van behandeling binnen de wondzorg steeds belangrijker geworden. Negatieve druktherapie is een vorm van...
hyperbare-zuurstoftherapie
DuikbootHyperbare geneeskunde is al lang geen noviteit meer, al doet de hyperpressiekamer, of tank, zoals men de behandelruimte ook wel noemt, soms wat futuristisch aan. De associatie met een duikboot is snel gemaakt, en hoewel er bij deze...
compressietherapie
Compressietherapie betekent letterlijk 'drukbehandeling'. Het bestaat uit een aantal technieken waardoor de veneuze en lymfatische circulatie van de extremiteiten wordt verbeterd. In de praktijk wordt vaak gesproken van ambulante compressie, omdat...

Polsteren, Korte rek zwachtel, Lange rek zwachtel, TEK (Therapeutische Elastische Kous) , Intermitterende Pneumatische Compressie (IPC)., Aan- en uitrekhulp kousen, Niet-elastische verbanden, Meerlaagszwachtels of -compressiesystemen

wondspoelvloeistof
Het gebruik van een wondspoeling is een manier om een wond te reinigen. Hiermee kunnen dood weefsel, overtollige afscheiding en zichtbare verontreiniging worden losgemaakt en verwijderd. Zo worden lokale barrières die een vlotte wondgenezing...
  • Filters
Categorie: Debridement
Leverancier: L&R
Aantal maal bekeken: 6178

In het kader van de wondbedvoorbereiding gebruikt men Debrisoft® voor een snel, uiterst efficiënt, veilig en pijnloos debridement van oppervlakkige wonden en de huid rond de wond.

Categorie: Debridement
Leverancier: Medi Nederland
Aantal maal bekeken: 8005

Debridement is een belangrijk onderdeel voor wondgenezing. Medi Nederland BV is daar nu onlangs aan toegevoegd als leverancier, die het product ‘UCS debridement’ op de Nederlandse markt brengt.

Categorie: Debridement
Leverancier: Urgo Medical B.V.
Aantal maal bekeken: 9844

UrgoClean is een licht klevende, hydro-reinigend, absorberend verband.

Leverancier: Mölnlycke
Aantal maal bekeken: 12530


Het Avance NPWT systeem is een pomp om negatieve druk te creëren met Safetac technologie*. Met de ontstane zuigkracht wordt overtollig vloeistof weggetrokken en wordt de vorming van granulatieweefsel bevorderd.

Leverancier: Smith & Nephew
Aantal maal bekeken: 12490


De RENASYS EZ Plus is een krachtige unit die ingezet kan worden bij een breed spectrum van wonden.

Leverancier: Acelity
Aantal maal bekeken: 12121


V.A.C.Ulta™
Negative Pressure Wound Therapy System is de nieuwste ontwikkeling in V.A.C.® Therapy. Het biedt twee therapieën in één eenvoudig te gebruiken unit.

Leverancier: Ortho-Medico
Aantal maal bekeken: 6888

Negatieve en positieve druktherapie voor optimale wondzorg

Leverancier: Convatec
Aantal maal bekeken: 1499

Avelle® negatieve druk systeem biedt negatieve druk met de kracht van Hydrofiber® technologie,

Leverancier: Varodem
Aantal maal bekeken: 8050

Zwachtelsystemen voor de onderste extremiteiten

Leverancier: Varodem
Aantal maal bekeken: 9640

De VaroCare® Strong zwachtelsystemen voor de onderste extremiteiten zijn compressiehulpmiddelen met ultra korte-rek eigenschappen, bedoeld voor het reduceren van gemiddelde tot ernstige oedemen in voet, onderbeen, knie en dijbeen. Een VaroCare® Strong verband kan gecombineerd worden met alle overige producten uit het VaroCare® V-Flex® assortiment.

Aantal maal bekeken: 4320

De juiste druk onder het verband meten.

Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 8151


De effectieve methode voor de reiniging en behandeling van complexe en geinfecteerde wonden, ook in gelvorm.

Leverancier: Flen Pharma
Aantal maal bekeken: 9518


Flamirins® wordt gebruikt om wonden schoon te maken en het los maken van verbanden.

Leverancier: Medeco
Aantal maal bekeken: 11120


Prontosan® wondspoelmiddel is ontwikkeld voor de effectieve reiniging en wondspoeling van (chronische) wonden. Voor een goede wondgenezing is een effectieve wondreiniging onontbeerlijk.

Leverancier: Mölnlycke
Aantal maal bekeken: 6048


Het irrigatiesysteem met fysiologisch zout.

Categorie: Polsteren
Leverancier: L&R
Aantal maal bekeken: 6324

Voor lymfologisch en flebologisch compressieverband is een bijpassende polstering nodig. Schuimstofverband Rosidal soft is daar ideaal geschikt voor.

Leverancier: Medeco
Aantal maal bekeken: 13187


De Klinidur Textelast korterek-zwachtel is speciaal geschikt voor ambulante compressietherapie. De therapie wordt toegepast met twee Klinidur Textelast zwachtels, die in tegengestelde richting op het onderbeen worden aangebracht.

Leverancier: Medeco
Aantal maal bekeken: 12376

Elastische kleefzwachtels worden gebruikt bij spataderen, verstuikingen, sportletsel, bij compressietherapie en als huidbescherming onder tape.

Leverancier: L&R
Aantal maal bekeken: 16234


Korterekzwachtel Rosidal K is een sterk comprimerende en textielelastische zwachtel met korte rek. Dit dient de sterke compressie van extremiteiten bij flebologische behandeling.

Leverancier: L&R
Aantal maal bekeken: 12529


Lange rek en goed te variëren — deze attributen zijn kenmerkend voor de Dauerbinde K en F.

Leverancier: ArjoHuntleigh
Aantal maal bekeken: 19761

De praktische keuze – Uniforme en sequentiële VTE-preventie met ÉÉN Actieve Compressie Systeem.

Aantal maal bekeken: 10059

Compressietherapie-pomp met bijpassende arm- beenmanchetten

Leverancier: Medeco
Aantal maal bekeken: 9332


Eenvoudig kousen aan – en uittrekken zonder te bukken en met geringe krachtsinspanning.

Leverancier: Medi Nederland
Aantal maal bekeken: 9184

In enkele seconden de kous aan en uit.

Leverancier: L&R
Aantal maal bekeken: 10183


Varicex is een met zinklijm geïmpregneerde zwachtel. Hij is gebruiksklaar en tijdbesparend in de toepassing van halfstarre permanente verbanden bij tromboflebitis, oedeembehandeling, chronisch veneuze insufficiëntie, ulcus cruris in de genezende fase, evenals in de nazorg bij fracturen.

Leverancier: L&R
Aantal maal bekeken: 8497

ReadyWrap -compressieverband: speciaal ontwerp maakt compressietherapie bij de behandeling van patiënten met veneus- en lymfoedeem eenvoudig.

Leverancier: 3M Nederland
Aantal maal bekeken: 13004

Het Coban 2 Twee is een 2 lagen Compressiesysteem en bestaat uit twee cohesieve zwachtels.

Leverancier: Urgo Medical B.V.
Aantal maal bekeken: 10015

UrgoK2 is een tweelaags compressiezwachtelsysteem.

Image is not available
Image is not available
Image is not available

Organisaties, Skin Split Graft, Full thickness graft, richtlijnen, preventie....

Image is not available
Image is not available
Image is not available

Incontinentie-gerelateerde dermatitis, vochtletsel, preventie, AD matrassen....

Image is not available

Preventie, compressietherapie,
TEK...

Image is not available

Podotherapeut, Medisch pedicure, preventie, richtlijnen en protocollen...

Gecompliceerde wonden

Slider