loading...
 
Welke adviesorganen / brancheverenigingen zijn er?
 
Beroeps- en belangenorganisaties Wondbehandeling in binnen- en buitenland.
 
Binnenland

Logo NOVW 1 
NOVW (Nederlandse Organisatie voor Wondprofessionals)
Is de beroepsorganisatie voor ALLE wondprofessionals in de intra- en extramurale gezondheidsheidszorg. De NOVW richt zich vooral op de brede aspecten ten aanzien van de verbetering van de wondzorg, zoals vroegtijdige diagnostiek, transmurale overdracht, registratie, scholing, erkenning van opleiding, eenduidige richtlijnen en protocollen, een eenduidige aanpak. Dit alles om de wondzorg dichter bij de patiënt te krijgen. Met als doel het verkrijgen van tijdwinst bij de behandeling of verzorging, waardoor een wond sneller geneest. 
Logo WCS 
WCS Woundcare Consultant Society  
Het WCS Kenniscentrum Wondzorg heeft als doel het kennisniveau van professionals in de gezondheidszorg te verhogen, om daarmee de kwaliteit van de wond- en huidzorg te verbeteren. De WCS tracht dit doel onder meer te bereiken door het organiseren van cursussen, congressen, symposia, bijscholingen en lezingen. Maar ook door het het uitgeven van publicaties (WCS Nieuws en het WCS Wondenboek).
www.wcs.nl
 
NDVD (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie) 
Is de beroepsvereniging van de Nederlandse dermatologen. De doelstelling van de vereniging is de bevordering van de studie van huidziekten. Naast wetenschappelijke activiteiten en allerlei organisatorische aspecten zoals de belangenbehartiging van haar leden, heeft de NVDV ook een publiek doel, namelijk om mensen te informeren over het voorkomen van en de achtergronden achter huidaandoeningen. Dit doet zij door uitgifte van publicaties, folders, of via informatie op de website.
 
Logo Wondplatform
Wondplatform Nederland
Het Wondplatform is opgericht op 15 april 2010 waarin partijen betrokken bij de wondzorg in Nederland samen werken aan een aantal gezamenlijke doelen. 
www.wondplatform.nl
 
V&VN Wondconsulenten
V&VN staat voor Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland. Zij zijn de beroepsvereniging van en voor verpleegkundigen en verzorgenden.
 
Buitenland


logo EWMA 
EWMA (Europese Wound Management Association)
De (EWMA) werd opgericht in 1991 en is een overkoepelende organisatie in Europa die verenigingen op wondgebied koppelen en wondprofessional en organisaties die geïnteresseerd zijn in wondbehandeling samen brengt.
Meer info EWMA
 

EPUAP (European Pressure Ulcer Advisory Panel)
 
 
 
 

De site www.startwondverzorging.nl is het onbetwiste startpunt voor iedereen die iets wil weten over wondzorg. Of het nu gaat om behandelingen, protocollen, richtlijnen, producten, leveranciers, beroeps gerelateerde organisaties, casuïstiek of de laatste ontwikkelingen in de wondzorg markt. Deze website wordt dagelijks aangevuld met nieuwe informatie. Heeft u zelf ook interessante links, nieuws, of wilt u ook iets schrijven over over een bepaald onderwerp of een andere bijdrage leveren aan de website om deze zo informatief mogelijk te maken, dan zijn uw ideeën van harte welkom. Stuur een mail naar:startwondverzorging@gmail.com

Wondverbanden

Honingverband


Honing die gebruikt wordt in honingverband is speciaal geselecteerd voor medisch gebruik, en is vrij van pesticiden, zware metalen en andere verontreinigingen. Het wondverband is een weefsel van ethyleenvinylacetaat, geïmpregneerd met honing. Het materiaal is inert en draagt bij aan een gelijkmatige afgifte van de honing aan het wondbed. De samenstelling van honingverbanden kan per merk verschillen, afhankelijk van de gebruikte honingsoort. Van honing is bekend dat het een positieve werking kan hebben op de wondgenezing, maar het is nog niet mogelijk om precies aan te tonen wat het voor het wondmilieu doet. In elk honingverband zitten phenolen en aan elk honingverband wordt een ontstekingsremmende werking toegeschreven.

Indicaties Acute wonden
» Traumatische wonden
» Chirurgische wonden
» Geïnfecteerde wonden/ gecontamineerde wonden

Gecompliceerde wonden
» Diabetische ulcera
» Decubitus
» Ulcera cruris
» Geïnfecteerde wonden
» Gecontamineerde wonden » Oncologische wonden

Contra-indicaties Honing kan NIET worden toegepast bij patiënten die overgevoelig zijn voor honing of acetaat.

Werkwijze
» Informeer de patiënt
» Zet alles klaar
» Handen reinigen
» Trek handschoenen aan
» Verwijder het oude verband en deponeer in de afvalzak (bevochtig zonodig het verband om verwijderen te vergemakkelijken)
» Wond zorgvuldig reinigen onder de douche en/of met de natte non- woven gazen en/of uitspoelen m.b.v spuit (water of fysiologisch zout) (foto 2)
» Verwijder met droge non- woven gazen overtollig vocht
» Droog de omliggende huid
» Breng de wondrandbeschermer aan (foto 3)
» Knip het honingverband op maat zodat het binnen de wondranden valt (foto 4)
» Zorg voor een optimaal contact met het wondbed (foto 6)
» Breng een secundair verband aan dat is afgestemd op de hoeveelheid wondvocht (b.v. schuimverband, absorberend kompres) (foto 7)
» Fixeer secundair verband zonodig (foto 8)

Werkwijze honingverband

  • Filters
Categorie: Honingverband
Leverancier: Medeco
Aantal maal bekeken: 6192

 

Hydroactief antibacterieel wondverband. Een honing-gelverband dat zeer geschikt is voor de behandeling van chronische en acute wonden die weinig tot matig wondvocht afgeven.

Categorie: Honingverband
Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 8173

Antibacteriële Wondgel en Wound Dressing voor snellere weefselregeneratie.

Image is not available
Image is not available
Image is not available

Organisaties, Skin Split Graft, Full thickness graft, richtlijnen, preventie....

Image is not available
Image is not available
Image is not available

Incontinentie-gerelateerde dermatitis, vochtletsel, preventie, AD matrassen....

Image is not available

Preventie, compressietherapie,
TEK...

Image is not available

Podotherapeut, Medisch pedicure, preventie, richtlijnen en protocollen...

Gecompliceerde wonden

Slider