loading...
 
Welke adviesorganen / brancheverenigingen zijn er?
 
Beroeps- en belangenorganisaties Wondbehandeling in binnen- en buitenland.
 
Binnenland

Logo NOVW 1 
NOVW (Nederlandse Organisatie voor Wondprofessionals)
Is de beroepsorganisatie voor ALLE wondprofessionals in de intra- en extramurale gezondheidsheidszorg. De NOVW richt zich vooral op de brede aspecten ten aanzien van de verbetering van de wondzorg, zoals vroegtijdige diagnostiek, transmurale overdracht, registratie, scholing, erkenning van opleiding, eenduidige richtlijnen en protocollen, een eenduidige aanpak. Dit alles om de wondzorg dichter bij de patiënt te krijgen. Met als doel het verkrijgen van tijdwinst bij de behandeling of verzorging, waardoor een wond sneller geneest. 
Logo WCS 
WCS Woundcare Consultant Society  
Het WCS Kenniscentrum Wondzorg heeft als doel het kennisniveau van professionals in de gezondheidszorg te verhogen, om daarmee de kwaliteit van de wond- en huidzorg te verbeteren. De WCS tracht dit doel onder meer te bereiken door het organiseren van cursussen, congressen, symposia, bijscholingen en lezingen. Maar ook door het het uitgeven van publicaties (WCS Nieuws en het WCS Wondenboek).
www.wcs.nl
 
NDVD (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie) 
Is de beroepsvereniging van de Nederlandse dermatologen. De doelstelling van de vereniging is de bevordering van de studie van huidziekten. Naast wetenschappelijke activiteiten en allerlei organisatorische aspecten zoals de belangenbehartiging van haar leden, heeft de NVDV ook een publiek doel, namelijk om mensen te informeren over het voorkomen van en de achtergronden achter huidaandoeningen. Dit doet zij door uitgifte van publicaties, folders, of via informatie op de website.
 
Logo Wondplatform
Wondplatform Nederland
Het Wondplatform is opgericht op 15 april 2010 waarin partijen betrokken bij de wondzorg in Nederland samen werken aan een aantal gezamenlijke doelen. 
www.wondplatform.nl
 
V&VN Wondconsulenten
V&VN staat voor Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland. Zij zijn de beroepsvereniging van en voor verpleegkundigen en verzorgenden.
 
Buitenland


logo EWMA 
EWMA (Europese Wound Management Association)
De (EWMA) werd opgericht in 1991 en is een overkoepelende organisatie in Europa die verenigingen op wondgebied koppelen en wondprofessional en organisaties die geïnteresseerd zijn in wondbehandeling samen brengt.
Meer info EWMA
 

EPUAP (European Pressure Ulcer Advisory Panel)
 
 
 
 

De site www.startwondverzorging.nl is het onbetwiste startpunt voor iedereen die iets wil weten over wondzorg. Of het nu gaat om behandelingen, protocollen, richtlijnen, producten, leveranciers, beroeps gerelateerde organisaties, casuïstiek of de laatste ontwikkelingen in de wondzorg markt. Deze website wordt dagelijks aangevuld met nieuwe informatie. Heeft u zelf ook interessante links, nieuws, of wilt u ook iets schrijven over over een bepaald onderwerp of een andere bijdrage leveren aan de website om deze zo informatief mogelijk te maken, dan zijn uw ideeën van harte welkom. Stuur een mail naar:startwondverzorging@gmail.com

Wondverbanden

Cutimed® Alginate

Categorie: Alginaatverbanden
Leverancier: BSN Medical Toon Producten
Aantal maal bekeken: 4470
EIGENSCHAPPEN EN FUNCTIES
Cutimed Alginate is een calcium (80%) natrium alginaat (20%), gemaakt van natuurlijk zeewier. Het alginaat kan tot 20 keer het eigen gewicht aan exsudaat absorberen. In contact met exsudaat verandert Cutimed Alginate van een droog alginaat in een vochtige en zachte gel. De gel creëert een vochtig wondmilieu wat genezing van de wond bevordert. Bacteriën worden in deze gel “gevangen” en bij de verbandwissel uit de wond gehaald. Bovendien vermindert de absorptie van exsudaat het risico op lekken van wondvocht en verweken van de wondranden. Cutimed Alginate heeft een bloedstelpende werking, doordat het een matrix vormt die vorming van bloedstolsels ondersteunt.
Het gebruiksgemak van Cutimed Alginate is groot. Het is eenvoudig op maat te knippen en flexibele vezels in het materiaal laten zich makkelijk naar de contouren van de wond vormen. Door de sterke structuur blijft Cutimed Alginate intact als het exsudaat absorbeert en in een gel verandert. Hierdoor is het eenvoudig in één stuk uit de wond te halen en geeft het minimaal pijn/ongemak voor de patiënt.

TOEPASSINGEN
Cutimed Alginate is geschikt voor gemiddeld tot sterk exsuderende wonden die oppervlakkig of diep zijn, zoals
• ulcus Cruris,
• decubitus,
• diabetische ulcera,
• brandwonden en donor sites.

Breng Cutimed Alginate altijd in de wond aan zonder overlap van de wondranden. Afhankelijk van de hoeveelheid exsudaat kan Cutimed Alginate tot 7 dagen in de wond blijven.

Kijk voor meer informatie op: www.cutimed.nl.

Location

Image is not available
Image is not available
Image is not available

Organisaties, Skin Split Graft, Full thickness graft, richtlijnen, preventie....

Image is not available
Image is not available
Image is not available

Incontinentie-gerelateerde dermatitis, vochtletsel, preventie, AD matrassen....

Image is not available

Preventie, compressietherapie,
TEK...

Image is not available

Podotherapeut, Medisch pedicure, preventie, richtlijnen en protocollen...

Gecompliceerde wonden

Slider