loading...
 
Welke adviesorganen / brancheverenigingen zijn er?
 
Beroeps- en belangenorganisaties Wondbehandeling in binnen- en buitenland.
 
Binnenland

Logo NOVW 1 
NOVW (Nederlandse Organisatie voor Wondprofessionals)
Is de beroepsorganisatie voor ALLE wondprofessionals in de intra- en extramurale gezondheidsheidszorg. De NOVW richt zich vooral op de brede aspecten ten aanzien van de verbetering van de wondzorg, zoals vroegtijdige diagnostiek, transmurale overdracht, registratie, scholing, erkenning van opleiding, eenduidige richtlijnen en protocollen, een eenduidige aanpak. Dit alles om de wondzorg dichter bij de patiënt te krijgen. Met als doel het verkrijgen van tijdwinst bij de behandeling of verzorging, waardoor een wond sneller geneest. 
Logo WCS 
WCS Woundcare Consultant Society  
Het WCS Kenniscentrum Wondzorg heeft als doel het kennisniveau van professionals in de gezondheidszorg te verhogen, om daarmee de kwaliteit van de wond- en huidzorg te verbeteren. De WCS tracht dit doel onder meer te bereiken door het organiseren van cursussen, congressen, symposia, bijscholingen en lezingen. Maar ook door het het uitgeven van publicaties (WCS Nieuws en het WCS Wondenboek).
www.wcs.nl
 
NDVD (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie) 
Is de beroepsvereniging van de Nederlandse dermatologen. De doelstelling van de vereniging is de bevordering van de studie van huidziekten. Naast wetenschappelijke activiteiten en allerlei organisatorische aspecten zoals de belangenbehartiging van haar leden, heeft de NVDV ook een publiek doel, namelijk om mensen te informeren over het voorkomen van en de achtergronden achter huidaandoeningen. Dit doet zij door uitgifte van publicaties, folders, of via informatie op de website.
 
Logo Wondplatform
Wondplatform Nederland
Het Wondplatform is opgericht op 15 april 2010 waarin partijen betrokken bij de wondzorg in Nederland samen werken aan een aantal gezamenlijke doelen. 
www.wondplatform.nl
 
V&VN Wondconsulenten
V&VN staat voor Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland. Zij zijn de beroepsvereniging van en voor verpleegkundigen en verzorgenden.
 
Buitenland


logo EWMA 
EWMA (Europese Wound Management Association)
De (EWMA) werd opgericht in 1991 en is een overkoepelende organisatie in Europa die verenigingen op wondgebied koppelen en wondprofessional en organisaties die geïnteresseerd zijn in wondbehandeling samen brengt.
Meer info EWMA
 

EPUAP (European Pressure Ulcer Advisory Panel)
 
 
 
 

De site www.startwondverzorging.nl is het onbetwiste startpunt voor iedereen die iets wil weten over wondzorg. Of het nu gaat om behandelingen, protocollen, richtlijnen, producten, leveranciers, beroeps gerelateerde organisaties, casuïstiek of de laatste ontwikkelingen in de wondzorg markt. Deze website wordt dagelijks aangevuld met nieuwe informatie. Heeft u zelf ook interessante links, nieuws, of wilt u ook iets schrijven over over een bepaald onderwerp of een andere bijdrage leveren aan de website om deze zo informatief mogelijk te maken, dan zijn uw ideeën van harte welkom. Stuur een mail naar:startwondverzorging@gmail.com

Wondverbanden

Kliniderm Foam

Categorie: Schuimverband
Leverancier: Medeco Toon Producten
Aantal maal bekeken: 8748


Het foamverband is één van de meest gebruikte speciale wondbedekkers. Ze voelen comfortabel aan voor de patiënt, absorberen veel wondvocht zonder doorlekproblemen en kunnen enkele dagen op de wond blijven. Ze creëren tevens een gunstig klimaat voor snelle genezing.

Groot absorptievermogen
Kliniderm Foam absorbeert veel wondvocht door directe opname in het foam en door de speciale toplaag met een hoge waterdampdoorlaatbaarheid, die het overtollige wondvocht doorgeeft. Daarmee wordt maceratie voorkomen.

Voorkomt trauma
De Kliniderm Foam Border is voorzien van een hypoallergene kleeflaag voor een huidvriendelijke en zekere fixatie op de huid rondom de wond. Deze speciale laag is ontwikkeld om trauma en pijn tijdens het verwisselen te voorkomen.

Indicatie/applicatie
Kliniderm Foam wordt gebruikt bij de behandeling van acute en chronische wonden die matig tot veel wondvocht afgeven, zoals bijv. Ulcus Cruris, Decubitus, post-operatieve wonden, traumatische wonden en brandwonden.

Langdurig gebruik en bacteriën
Kliniderm Foam houdt een vochtig wondmilieu in stand, dat de wondgenezing stimuleert. Het wondverband kan tot max. 7 dagen op de wond blijven. Door opname van wondvocht worden tevens bacteriën in het wondverband ingesloten. Let op dat een gecontamineerde wond geen infectie wordt.

Combinatietherapie
Voorkom dat een gecontamineerde wond een infectie wordt door Kliniderm Foam (Border) een actieve werking te geven. Kliniderm Foam is zeer goed in combinatie te gebruiken met Mesitran Soft wondgel.
Deze combinatie zorgt ervoor dat:
schadelijke bacteriën die de wondgenezing belemmeren, worden gedood
de onaangename geur (bij infectie) wordt geneutraliseerd
de celgroei (fibroblasten en keratinocyten) wordt gestimuleerd
de kans op littekenvorming wordt gereduceerd.

Kliniderm-FoamKliniderm Foam wordt tevens geleverd in een versie zonder kleefrand, met kleefrand (Border) en hieluitvoering (Heel).

Meer info

Location

Image is not available
Image is not available
Image is not available

Organisaties, Skin Split Graft, Full thickness graft, richtlijnen, preventie....

Image is not available
Image is not available
Image is not available

Incontinentie-gerelateerde dermatitis, vochtletsel, preventie, AD matrassen....

Image is not available

Preventie, compressietherapie,
TEK...

Image is not available

Podotherapeut, Medisch pedicure, preventie, richtlijnen en protocollen...

Gecompliceerde wonden

Slider