loading...
 
Welke adviesorganen / brancheverenigingen zijn er?
 
Beroeps- en belangenorganisaties Wondbehandeling in binnen- en buitenland.
 
Binnenland

Logo NOVW 1 
NOVW (Nederlandse Organisatie voor Wondprofessionals)
Is de beroepsorganisatie voor ALLE wondprofessionals in de intra- en extramurale gezondheidsheidszorg. De NOVW richt zich vooral op de brede aspecten ten aanzien van de verbetering van de wondzorg, zoals vroegtijdige diagnostiek, transmurale overdracht, registratie, scholing, erkenning van opleiding, eenduidige richtlijnen en protocollen, een eenduidige aanpak. Dit alles om de wondzorg dichter bij de patiënt te krijgen. Met als doel het verkrijgen van tijdwinst bij de behandeling of verzorging, waardoor een wond sneller geneest. 
Logo WCS 
WCS Woundcare Consultant Society  
Het WCS Kenniscentrum Wondzorg heeft als doel het kennisniveau van professionals in de gezondheidszorg te verhogen, om daarmee de kwaliteit van de wond- en huidzorg te verbeteren. De WCS tracht dit doel onder meer te bereiken door het organiseren van cursussen, congressen, symposia, bijscholingen en lezingen. Maar ook door het het uitgeven van publicaties (WCS Nieuws en het WCS Wondenboek).
www.wcs.nl
 
NDVD (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie) 
Is de beroepsvereniging van de Nederlandse dermatologen. De doelstelling van de vereniging is de bevordering van de studie van huidziekten. Naast wetenschappelijke activiteiten en allerlei organisatorische aspecten zoals de belangenbehartiging van haar leden, heeft de NVDV ook een publiek doel, namelijk om mensen te informeren over het voorkomen van en de achtergronden achter huidaandoeningen. Dit doet zij door uitgifte van publicaties, folders, of via informatie op de website.
 
Logo Wondplatform
Wondplatform Nederland
Het Wondplatform is opgericht op 15 april 2010 waarin partijen betrokken bij de wondzorg in Nederland samen werken aan een aantal gezamenlijke doelen. 
www.wondplatform.nl
 
V&VN Wondconsulenten
V&VN staat voor Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland. Zij zijn de beroepsvereniging van en voor verpleegkundigen en verzorgenden.
 
Buitenland


logo EWMA 
EWMA (Europese Wound Management Association)
De (EWMA) werd opgericht in 1991 en is een overkoepelende organisatie in Europa die verenigingen op wondgebied koppelen en wondprofessional en organisaties die geïnteresseerd zijn in wondbehandeling samen brengt.
Meer info EWMA
 

EPUAP (European Pressure Ulcer Advisory Panel)
 
 
 
 

De site www.startwondverzorging.nl is het onbetwiste startpunt voor iedereen die iets wil weten over wondzorg. Of het nu gaat om behandelingen, protocollen, richtlijnen, producten, leveranciers, beroeps gerelateerde organisaties, casuïstiek of de laatste ontwikkelingen in de wondzorg markt. Deze website wordt dagelijks aangevuld met nieuwe informatie. Heeft u zelf ook interessante links, nieuws, of wilt u ook iets schrijven over over een bepaald onderwerp of een andere bijdrage leveren aan de website om deze zo informatief mogelijk te maken, dan zijn uw ideeën van harte welkom. Stuur een mail naar:startwondverzorging@gmail.com

Wondverbanden

Mepilex

Categorie: Schuimverband
Leverancier: Mölnlycke Toon Producten
Aantal maal bekeken: 16292


Mepilex minimaliseert pijn en wond- of huidschade tijdens verbandwissels. Mepilex kan op maat worden geknipt zodat het ideaal is voor moeilijk te verbinden gebieden.

Dankzij de Safetac® technologie bestaat er bij verwijdering van Mepilex-verbanden minder kans dat de wond of de omringende huid beschadigd raakt. Een nieuwe verbeterde film op de rugzijde maakt in combinatie met de zeer soepele absorberende schuim dat Mepilex een effectief vochtbeheer garandeert. Dit verband kan worden gebruikt voor een breed scala aan licht tot matig exsuderende wonden. Zowel bij chronische als acute wonden, zoals postoperatieve wonden of diabetische wonden, minimaliseert Mepilex pijn tijdens verbandwissels. Minder pijn betekent minder stress voor de patiënt, wat bijgevolg de genezing bevordert.

Mepilex kan op maat worden geknipt voor een bepaalde wond of bepaald lichaamsdeel en is zeer soepel. Daarom is het ideaal voor moeilijk te bedekken gebieden. Mepilex is een all-in-one verband dat pijn minimaliseert tijdens verbandwissels en dat de wond en huid minimaal beschadigt. Gebruik Tubifast® om het verband te fixeren.

Gebruik Mepilex:

- voor licht tot matig exsuderende wonden
- chronische wonden, zoals beenulcera en diabetische voetulcera, of acute wonden, zoals brand- of scheurwonden
- om patiënten pijn en stress te besparen bij verbandwissels.

Andere Mepilex schuimverbanden zijn:

Mepilex Border
Doeltreffend, zelfklevend en absorberend schuimverband. Het verband is ontwikkeld voor matig tot sterk exsuderende chronische en acute wonden, zoals doorligwonden, beenulcera, traumatische wonden en postoperatieve wonden.

Mepilex Lite
Mepilex Lite is een dun schuimverband voor licht exsuderende acute en chronische wonden.

Mepilex Border Flex
Het flexibel, ovaal schuimverband voor moeilijk te verbinden lichaamsdelen.

Mepilex Heel
Mepilex Heel is een voorgevormd schuimverband voor de hiel, meestal voor hielulcera.

Mepilex Border Heel
Zelfklevend, absorberend schuimverband voor de hiel.

Mepilix Border Sacrum
Zelfklevend schuimverband om sacrale doorligwonden te behandelen en te voorkomen

Mepilex Border Lite
Dun schuimverband voor diabetische voetulcera en andere acute en chronische wonden.

Mepilex Border Post-on
Flexibel, zelfkleven, absorberend, postoperatief verband

Meer info: www.molnlycke.com

Location

Image is not available
Image is not available
Image is not available

Organisaties, Skin Split Graft, Full thickness graft, richtlijnen, preventie....

Image is not available
Image is not available
Image is not available

Incontinentie-gerelateerde dermatitis, vochtletsel, preventie, AD matrassen....

Image is not available

Preventie, compressietherapie,
TEK...

Image is not available

Podotherapeut, Medisch pedicure, preventie, richtlijnen en protocollen...

Gecompliceerde wonden

Slider