loading...
 
Welke adviesorganen / brancheverenigingen zijn er?
 
Beroeps- en belangenorganisaties Wondbehandeling in binnen- en buitenland.
 
Binnenland

Logo NOVW 1 
NOVW (Nederlandse Organisatie voor Wondprofessionals)
Is de beroepsorganisatie voor ALLE wondprofessionals in de intra- en extramurale gezondheidsheidszorg. De NOVW richt zich vooral op de brede aspecten ten aanzien van de verbetering van de wondzorg, zoals vroegtijdige diagnostiek, transmurale overdracht, registratie, scholing, erkenning van opleiding, eenduidige richtlijnen en protocollen, een eenduidige aanpak. Dit alles om de wondzorg dichter bij de patiënt te krijgen. Met als doel het verkrijgen van tijdwinst bij de behandeling of verzorging, waardoor een wond sneller geneest. 
Logo WCS 
WCS Woundcare Consultant Society  
Het WCS Kenniscentrum Wondzorg heeft als doel het kennisniveau van professionals in de gezondheidszorg te verhogen, om daarmee de kwaliteit van de wond- en huidzorg te verbeteren. De WCS tracht dit doel onder meer te bereiken door het organiseren van cursussen, congressen, symposia, bijscholingen en lezingen. Maar ook door het het uitgeven van publicaties (WCS Nieuws en het WCS Wondenboek).
www.wcs.nl
 
NDVD (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie) 
Is de beroepsvereniging van de Nederlandse dermatologen. De doelstelling van de vereniging is de bevordering van de studie van huidziekten. Naast wetenschappelijke activiteiten en allerlei organisatorische aspecten zoals de belangenbehartiging van haar leden, heeft de NVDV ook een publiek doel, namelijk om mensen te informeren over het voorkomen van en de achtergronden achter huidaandoeningen. Dit doet zij door uitgifte van publicaties, folders, of via informatie op de website.
 
Logo Wondplatform
Wondplatform Nederland
Het Wondplatform is opgericht op 15 april 2010 waarin partijen betrokken bij de wondzorg in Nederland samen werken aan een aantal gezamenlijke doelen. 
www.wondplatform.nl
 
V&VN Wondconsulenten
V&VN staat voor Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland. Zij zijn de beroepsvereniging van en voor verpleegkundigen en verzorgenden.
 
Buitenland


logo EWMA 
EWMA (Europese Wound Management Association)
De (EWMA) werd opgericht in 1991 en is een overkoepelende organisatie in Europa die verenigingen op wondgebied koppelen en wondprofessional en organisaties die geïnteresseerd zijn in wondbehandeling samen brengt.
Meer info EWMA
 

EPUAP (European Pressure Ulcer Advisory Panel)
 
 
 
 

De site www.startwondverzorging.nl is het onbetwiste startpunt voor iedereen die iets wil weten over wondzorg. Of het nu gaat om behandelingen, protocollen, richtlijnen, producten, leveranciers, beroeps gerelateerde organisaties, casuïstiek of de laatste ontwikkelingen in de wondzorg markt. Deze website wordt dagelijks aangevuld met nieuwe informatie. Heeft u zelf ook interessante links, nieuws, of wilt u ook iets schrijven over over een bepaald onderwerp of een andere bijdrage leveren aan de website om deze zo informatief mogelijk te maken, dan zijn uw ideeën van harte welkom. Stuur een mail naar:startwondverzorging@gmail.com

Wondverbanden

Revamil Wound Care

Categorie: Honingverband
Leverancier: BiologiQ Toon Producten
Aantal maal bekeken: 8427

Revamil Wound Care is een hydrofiele wondgel/Wound Dressing. die bestaat uit 100% zuivere medicinale honing en bij uitstek geschikt is voor de behandeling van acute, chronische en geïnfecteerde wonden.Snel wondherstel wordt bereikt door de combinatie van een vochtig wondmilieu en het ontstekingsremmend effect van Revamil. De honing is rijk aan enzymen en zorgt voor een langdurige antibacteriële bescherming.

Revamil Wound Care
Bevordert weefselregeneratie. Sterke hydrofiele werking en creëert daardoor een vochtig, herstellend milieu.
Patiëntvriendelijk. Zachte gel die door de lichaamstemperatuur goed over en in de wond uitvloeit en niet aan de wond kleeft. Neutraliseert de wondgeur.
Een rustige wond. Het vermindert roodheid en brengt de wond in een rustige fase.
Zuiver. Door productie onder gecontroleerde omstandigheden met gezonde, geselecteerde bijenvolken is Revamil® puur en zonder residuen.
Hygiënisch en veilig. Een hygiënische en veilige toedieningsvorm (Revamil® Single Dose). Revamil® producten worden gamma (g) bestraald.
Geen allergie of toxiciteit. Er is geen allergische of toxische reactie bekend bij het gebruik van honing op huid en/of wond.

Optimale antibacteriële bescherming
Drie factoren zorgen voor een optimale antibacteriële bescherming:
lage pH, lage wateractiviteit (osmotische werking) en slow release proces.

RevamilIndicaties
• diabetische voetulcera  
• ulcus cruris
• acute wonden
• wonden als gevolg van bestraling
• geinfecteerde wonden
• kleine brandwonden (1e, 2e graads)
• decubitus wonden

Hygiënisch
Revamil® wordt geleverd in Wound Dressings, tubes en Single Dose spuitjes. De Dressings en Single Dose Units van Revamil® garanderen een hygiënische en veilige manier van werken. Het gebruik van spatels of andere hulpmiddelen is niet meer nodig om de wond op een hygiënische manier te verzorgen.

Meer info: www.biologiq.nl

Location

Image is not available
Image is not available
Image is not available

Organisaties, Skin Split Graft, Full thickness graft, richtlijnen, preventie....

Image is not available
Image is not available
Image is not available

Incontinentie-gerelateerde dermatitis, vochtletsel, preventie, AD matrassen....

Image is not available

Preventie, compressietherapie,
TEK...

Image is not available

Podotherapeut, Medisch pedicure, preventie, richtlijnen en protocollen...

Gecompliceerde wonden

Slider