Meest bekeken blog

Ton Lassing
30 juli 2020
EBM
De discussie over de mondkapjes laait steeds meer op. Wel of geen mondkapjes is momenteel een dageli...
Ron Legerstee
31 juli 2020
Algemeen
Persconferentie 29 juli 2020: 18.00 u.Jaap van Dissel (RIVM)"200.000 personen moeten tenminste een w...
Dr. Mark Hinkes
23 augustus 2020
Tips
Verhalen uit de interdisciplinaire kliniek, door Dr. Mark Hinkes Maggy is diabetesconsulente in een ...
Ton Lassing
21 september 2020
Opinie
Laatst was ik op bezoek bij vrienden. Ik was er nog nooit geweest. De weg er naar toe was smal, hobb...

Welkom bij de Blog


Bloggers

Dr. Mark Hinkes
1 bericht
Dr. Mark Hinkes, DPM, is een van Amerika's toon...
Ron Legerstee
5 berichten
Consultant Wound Healing & Tissue Repair at...
Ton Lassing
10 berichten
Redacteur Nederland Tijdschrift Voor Wondzorg, ...

Laatste Blog

08 juli 2021
Algemeen
Water heeft de mens door de eeuwen altijd gefascineerd. Eb en vloed zijn het gevolg van de aantrekkingskracht van de maan op het water. Over zee konden we menig nieuw land ontdekken. Water is zelfs een levensbehoefte....

Van Redactie

Gekocht, verkocht of uitgebreid?

Soms kom je een opmerkelijk bericht tegen, zoals het persbericht op 22 oktober 2020 van Mediq over het volgens hun, de uitbreiding van Mediq met Eurocept Homecare en de Da Vinci kliniek.

Een eenvoudige bericht maar wel met zorgvuldig gekozen woorden zoals:
- voor betere medisch-specialistische behandelingen buiten het ziekenhuis een uitstekende match,
- mensen met een kwetsbare gezondheid helpen het beste uit hun leven te halen
- een sterke culturele fit tussen onze organisaties
- onze gezamenlijke waardepropositie verder uit te bouwen

Mediq praat niet over een overname, maar heel zorgvuldig over een uitbreiding. Klinkt toch iets vriendelijker als een overname.

Dat doen ze niet bij het persbericht dat staat op de site van het Europees investeringsbedrijf Gimv daar praat men over, dat het Eurocept Homecare, is verkocht aan Mediq (zie hieronder).

22 oktober 2020

‘Eurocept kondigt vandaag een belangrijke stap in zijn groei aan. Oprichter Mike van Woensel en Gimv verkopen hun belang in Eurocept Homecare aan Mediq. Mediq is onderdeel van Mediq Groep, internationaal leverancier van medische hulpmiddelen en zorgoplossingen met hoofdkantoor in Utrecht (NL). Via deze overname kan Mediq haar portfolio aan zorgservices verbreden en haar positie in medische zorg in de thuissituatie in de Benelux versterken.’ 

Euroconcept noemt het een belangrijke stap in zijn groei maar verkoopt een belangrijk gedeelte van zijn onderneming. Namelijk het gedeelte Eurocept Homecare.

 


cartoon blogWie is Mike van Woensel en wat is zijn rol en de rol van investeringsbedrijf Gimv en hoe is alles ontstaan? We duiken er wat dieper in. 

Eurocept Groep
Mike van Woensel is zorgondernemer en eigenaar Van de Eurocept Groep gaf in het tijdschrift de Quote 2019 aan: ‘Het gaat zakelijk goed. We hebben het niveau van vorig jaar kunnen verbeteren en een stabiele basis gelegd voor verdere groei.’ Het ging in 2019 om drie bedrijven in medische thuiszorg, geneesmiddelenproductie en ­verkoop plus een keten privé­klinieken. De herkomst van zijn vermogen kwam volgens Quote uit de Farmacie en werd in 2019 door het tijdschrift al geschat op 105 miljoen.
Eurocept Groep, is koploper in het leveren van maatwerk op het gebied van ziekenhuisverplaatste zorg en aan het verplaatsen van complexe ziekenhuiszorg naar de patiënt thuis. Volgens Eurocept is hun visie: het maatschappelijk belang, kostenbewust en dit alles samen met ziekenhuizen en zorgverzekeraars.

Excellent Clinics
Later startte Mike van Woensel Exellent Clinics. In 2014 participeert hij samen met het Europees investeringsbedrijf Gimv NV in de activiteiten van Excellent Clinics. Daarbij met het credo ‘Ziekenhuis Thuis’ onder regie van de medisch specialist.
Het doel van Excellent Clinics is om expertisecentra op te zetten door het gehele land met hoog-complexe medische zorg. In 2017 werd Excellent Clinics de eigenaar van Da Vinci Kliniek en sinds mei 2018 eigenaar van Instituut voor Hyperbare Geneeskunde.

Da Vinci Kliniek
De kliniek in Geldrop werd in 2011 geopend en specialiseerde zich in het behandelen van patiënten met complexe wonden en patiënten die klachten krijgen na een bestraling en is het inmiddels de expertise centrum voor complexe wondgenezing. Sinds de opening van haar eerste vestiging in Geldrop is Da Vinci gegroeid en heeft zij meerdere locaties geopend in Amersfoort, Arnhem, Hoogeveen, Rotterdam en Waalwijk waar wondzorg en hyperbare zuurstoftherapie wordt uitgevoerd. Dit alles onder verantwoordelijkheid van Peter Nijhuis, nu algemeen directeur van Excellent Clinics.

Mediq
Arjen Linders de algemeen directeur bij Mediq Benelux geeft aan dat hij blij is met de koop en overeenkomstige doelen van Eurocept Homecare en DaVinci Kliniek. Wij willen graag mensen helpen met een kwetsbare gezondheid en het beste uit hun leven te halen en voor hen zijn wij nodig.
Volgens Mike van Woensel zijn we nog ver af in het leveren van medisch-specialistische thuisbehandelingen en het behandelen van mensen met complexe wonden of klachten na bestraling. Mediq biedt de schaalgrootte en toekomstbestendige infrastructuur zodat er verder ontwikkeld kan worden en daardoor extra ruimte komt om te investeren in technologische vernieuwing en digitalisering. Hij sluit af met ‘We hebben elkaar veel te bieden.’

De OPG (Ondelinge Pharmaceutische Groothandel) werd in 1899 opgericht als apothekersvereniging en daar uit is ontstaan Mediq. Daarna kocht Advent een Amerikaanse investeringmaatschappij in 2013 Mediq voor bijna 800 miljoen euro. Opzienbarend was in 2017 dat Advent zo’n half miljard euro ontrok aan Mediq. De solvabliteit van Mediq zakte daardoor met maar liefst 12%. In 2013 was Mediq niet meer beurs genoteerd. In augustus 2020 meldde Persburau Bloomberg dat de investeringmaatschappij Advent, Mediq te koop aanbood voor 1 miljard. Of dit juist is, is daarna niet meer bevestigd door Mediq.

Met belangstelling kijken we uit naar de volgende stappen van Mediq die een belangrijk onderdeel van wondzorg en hyperbare centra in handen krijgt. Welke gevolgen heeft dit voor de patiënten en hoe kijken zorgverzekeraars en overheid aan tegen deze ontwikkelingen in wondzorg.

Volgens het Europees investeringbedrijf Gimv NV is deze transactie onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, inclusief de goedkeuring van de zorg- en mededingingsautoriteiten.

 

 

Lezen, lezen, lezen
Advies, waar, wanneer en loopt het niet dood?
 

Reacties 2

Gast - R (website) op maandag 26 oktober 2020 08:39

Ik volg graag.

Ik volg graag.
Gast - Ton Lassing (website) op maandag 26 oktober 2020 09:10

Fijn dat je ons volgt R.

Fijn dat je ons volgt R.
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 27 september 2021

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.startwondverzorging.nl/CONTENT/