Meest bekeken blog

Ton Lassing
30 juli 2020
EBM
De discussie over de mondkapjes laait steeds meer op. Wel of geen mondkapjes is momenteel een dageli...
Ron Legerstee
31 juli 2020
Algemeen
Persconferentie 29 juli 2020: 18.00 u.Jaap van Dissel (RIVM)"200.000 personen moeten tenminste een w...
Dr. Mark Hinkes
23 augustus 2020
Tips
Verhalen uit de interdisciplinaire kliniek, door Dr. Mark Hinkes Maggy is diabetesconsulente in een ...
Ton Lassing
21 september 2020
Opinie
Laatst was ik op bezoek bij vrienden. Ik was er nog nooit geweest. De weg er naar toe was smal, hobb...

Welkom bij de Blog


Bloggers

Dr. Mark Hinkes
1 bericht
Dr. Mark Hinkes, DPM, is een van Amerika's toon...
Ron Legerstee
5 berichten
Consultant Wound Healing & Tissue Repair at...
Ton Lassing
10 berichten
Redacteur Nederland Tijdschrift Voor Wondzorg, ...

Laatste Blog

22 november 2020
Algemeen
Gerard Pasterkamp is hoogleraar experimentele cardiologie UMC Utrecht en startte een veelbelovend onderzoek naar de relatie tussen bloedplaatjes en hartkwalen. Het onderzoek toont aan dat bloedplaatjes informatie bevatten over de ontwikkeling van kan...

Van Redactie

Wie krijgt straks als eerste het coronavaccin?

De kranten en de tijdschriften zijn er vol van. Geen dag gaat er voorbij of er wordt gemeld dat het vaccin er aankomt. Het kan niet meer lang duren en daar kijken we met zijn allen reikhalzend naar uit. Dan kunnen we weer knuffelen, elkaar omhelzen en kussen. We kunnen niet wachten tot het er is. Maar is het ook veilig. Jaaa, roept natuurlijk iedereen en de farmaceutische industrie voorop.

De vraag komt straks 'Wie krijgt dus het eerste coronavaccin?'.

Er wordt al volop gespeculeerd. Eerst de leraren want de scholen moeten open blijven? En dan natuurlijk de groep mensen die een belangrijke functie en verantwoordelijkheden hebben zoals agenten en zorgpersoneel? Dan de ouderen mensen die een groter risico lopen? Of de jongeren die andere het meest besmetten?

Dr. Levi had destijds in zijn column bij het Parool ook nog wel een idee. 'Misschien is een oplossing ook te kijken wie het laatste aan de beurt moet zijn en kunnen al die mensen die zo gemakkelijk hun neus ophalen voor de jaarlijkse influenzavaccinatie (en sommige andere vaccinaties), hoewel ze anderen en zichzelf daarmee tegen potentieel ernstige ziekte kunnen beschermen, even heel consequent zijn en nu ook de coronavirusvaccinatie in eerste instantie aan zich voorbij laten gaan?'
Ik ben echter bang dat al die figuren met egocentrische meningen plotseling wel het coronavaccin willen. Ik heb daar natuurlijk geen enkel bezwaar tegen, maar ik suggereer hun gelijktijdig alle andere vaccinaties toe te dienen.'

Nou Dr. Levi dat is maar de vraag. Degene die hun neus altijd hebben opgehaald voor de jaarlijkse influenzavaccinatie of ander vaccinaties zijn vaak juist de meest consequente mensen en vinden vast de coronavirusvaccinatie ook niet veilig. Overigens Dr. Levi u hoort daar niet bij. Want bij Jinek wist u ons enthousiast te vertellen dat u al was gevaccineerd.

Ik zie het straks al helemaal voor mij als ik naar een traplift kijk, waarvan de stoel nog beneden is. In de gang staat een rij met genodigden tot helemaal buiten, die allemaal zo snel mogelijk naar boven willen, waar de verpleegkundige staat die graag de scherpe naald snel en vakkundig in onze arm jenst. Kiezen we voor gelijkheid, kwetsbare personen of wie het belangrijkste is? Tenslotte is het vaccin het belangrijkste middel naar het oude leven waar we zo blij mee waren? Of wordt gekozen het recht van de sterkste? Wie zal de eerste zijn die met de lift boven aan de trap komt?

In ieder geval niet Dr. Levi.

Wie zal de eerste zijn die met de lift boven aan de trap komt?
Advies, waar, wanneer en loopt het niet dood?
Enkele paukenslagen en accenten brengen we het rit...
 

Reacties 2

Gast - Mela op maandag 07 september 2020 17:41

Belachelijk uitgangspunt. Verdiept u zich eerst in de ingrediënten van het vaccin en de nieuwe techniek van toedienen voordat u het schaapachtig verkondigen van platitudes voortzet.

Belachelijk uitgangspunt. Verdiept u zich eerst in de ingrediënten van het vaccin en de nieuwe techniek van toedienen voordat u het schaapachtig verkondigen van platitudes voortzet.
Gast - Ton Lassing op maandag 07 september 2020 20:57

Het is meer bedoeld als een opiniërende Blog. Jammer dat u er een persoonlijk punt van maakt.

Het is meer bedoeld als een opiniërende Blog. Jammer dat u er een persoonlijk punt van maakt.
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 06 maart 2021

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.startwondverzorging.nl/CONTENT/