Search - Easy Blog
Search - K2
plg_search_djcatalog2
ICAGENDA_PLG_SEARCH
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Weblinks
Search SEO Glossary
Zoeken - Tags
de huid
previous arrow
next arrow
Slider

UrgoClean Ag is een hydro-reinigend verband dat is gecoat met een zachtklevende TLC Healing Matrix laag (Technology Lipido-Colloïd) geïmpregneerd met zilver. In contact met het wondexsudaat vormt de TLC-Ag laag een gel, waardoor een vochtig wondmilieu ontstaat dat gunstig is voor de wondgenezing.

UrgoClean Ag
TLC (lipido-colloïde technologie)

De genezende TLC-matrix bestaat uit hydrocolloïde en vettige bestanddelen. Het is ontwikkeld om de genezing te bevorderen in een vochtig milieu en om kleven aan de wond te voorkomen.
TLC zorgt voor een vochtig milieu, wat het genezingsproces bevordert. TLC verbanden plakken niet aan de wond, wat een pijnloze behandeling en niet-traumatische verwijdering van het verband mogelijk maakt. De voordelen van TLC verbanden zijn klinisch bewezen in een onderzoek onder ruim 36 000 patiënten.

Werkingsmechanisme
In contact met het wondexsudaat vormt de TLC-Ag laag een gel, waardoor een vochtig wondmilieu ontstaat dat gunstig is voor de wondgenezing.


Bovendien zorgen de Ag+ ionen van UrgoClean Ag voor een antimicrobiële werking die de locale bacteriële groei remt. De Ag+ ionen betrijden een breed spectrum aan gramnegatieve- en grampositieve bacteriën en sommige schimmels. UrgoClean Ag is bijzonder effectief tegen Staphylococcus aureus, MRSA, Streptococcus pyogenes en Pseudomonas aeruginosa (bacillus pyocyanic), die vaak verantwoordelijk zijn voor geïnfecteerde wonden. UrgoClean Ag is effectief binnen 24 uur en werkt gedurende 7 dagen.

Tegelijkertijd vormen de hydro-actieve reinigende polyacrylaatvezels een gel en hechten zich aan het debris, waarna dit wordt geabsorbeerd en opgesloten in het verband (autolytisch debridement). Door het verwijderen van exsudaat, debris en bacteriën houdt UrgoClean Ag de wond schoon van invloeden die de groei van bacteriën en de vorming van de biofilm kunnen bevorderen. Dit zorgt voor een betere werking van Ag-ionen in het wondbed.

Meer info

Image is not available
Image is not available
Image is not available

Organisaties, Skin Split Graft, Full thickness graft, richtlijnen, preventie....

Image is not available
Image is not available
Image is not available

Incontinentie-gerelateerde dermatitis, vochtletsel, preventie, AD matrassen....

Image is not available

Preventie, compressietherapie,
TEK...

Image is not available

Podotherapeut, Medisch pedicure, preventie, richtlijnen en protocollen...

Gecompliceerde wonden

Slider