Reoxcare is een wondverband met antioxiderende eigenschappen wat sinds kort op de markt is gebracht. Dit verband bestaat uit een gevriesdroogde 100% plantaardige matrix en een hydraterende oplos­sing met anti oxiderende eigenschappen, gebaseerd op n – acetylcysteine en kurkuma.

Reoxcare kurkuma

Een van de belangrijkste redenen van een vertraagde wondgenezing is een verhoogde productie van Reactive Oxygen Species (ROS) in de wond. ROS zorgt voor een stagnatie in de ontstekingsfase van de wond en het nieuwe product, zo claimt de importeur, doorbreekt deze stagnatie  en het ruimt bovendien de toxinen op en zorgt voor een preparatie van het wondbed.
Reoxcare
Reoxcare kan worden gebruikt bij trage en niet-genezende complexe wonden, veneuze ulcera, ischemische ulcera, diabetische voet ulcera en postoperatieve ulcera. Bij gebruik van het product wordt de antioxidante oplossing over de matrix aangebracht en daarna wordt de wond volgens protocol gereinigd. Vervolgens wordt het verband op maat geknipt en wordt het afgedekt met een secundair verband.

Meer informatie over Reoxcare:
https://www.allwecare.nl/wondzorg/reoxcare/