Zwevende patiënten die niet merken dat ze op een bed liggen. Dat moet als muziek in de oren klinken van patiënten, behandelaars en zorgverleners, die helaas immers maar al te vaak worden geconfron­­­t­eerd met decubituswonden. Een hightech oplossing voor deze patiënten is mogelijk; een oplossing die op de lange termijn ook nog eens kosteneffectief is.

Air Fluidised Care Systems Synergie2

Het principe is simpel. De patiënten op het bed zweven op een massa van microscopisch kleine glasparels die onder druk worden gezet door een geconditioneerde luchtstroom. Het resulterende dragermedium wordt een "droge vloeistof" genoemd. Het oppervlak van de glasparels wordt gescheiden van de patiënt met behulp van een groot filterlaken, waardoor de patiënt vrij kan “zweven”. Zwevende patiënten die niet merken dat ze op een bed liggen. Dat moet als muziek in de oren klinken van patiënten, behandelaars en zorgverleners, die helaas immers maar al te vaak worden geconfron­­­t­eerd met decubituswonden. Een hightech oplossing voor deze patiënten is mogelijk; een oplossing die op de lange termijn ook nog eens kosteneffectief is.

Air Fluidised Care Systems Synergie3
Fluïdisatie in uitvoering

Air Fluidised Care Systems Synergie4

Sterke uitvergroting van microscopisch kleine glasparels

Door gebruik te maken van dit principe zorgen onze bedden voor een zorgvuldige spreiding en ondersteuning van het lichaams­gewicht van elke patiënt en dat resulteert in een minimale interface druk, onder capillair niveau. De gefluïdiseerde massa neemt elke individuele lichaamsvorm over, waardoor de patiënt zweeft zonder druk op de huid. Deze fysieke interactie zorgt voor een extreem lage druk op de huid en de patiënt ervaart daardoor minder pijn en krijgt geen drukplekken, waar anders decubituswonden of ulcera kunnen ontstaan.

Meer info over dit bed is te vinden op:
www.synergie-nederland.com