Debridement is een fundamentele stap
bij het behandelen van alle
chronische en acute wonden.

Negatieve druktherapie
Hyperbare
zuurstoftherapie
compressietherapie
Compressietherapie uitgevoerd op de juiste manier kan de genezing van ulcus cruris bevorderen en de kwaliteit van leven van de patiënt verbeteren.
previous arrow
next arrow
Slider

Wondbehandelingen

Lange rek zwachtel


Lange rekverbanden worden gemaakt van katoen, viscose en/of polyurethaanelastomeer. Bij de lange rekzwachtel is de arbeidsdruk relatief laag en de rustdruk relatief hoog. Deze zwachtel is bedoeld voor patiënten in rust. Deze verbanden kunnen beter niet worden toegepast voor patiënten met arteriële insufficiëntie en diabetes mellitus. Hij heeft een maximale uitrekking van 140 % tot 200 %. Er zijn twee lengtes beschikbaar, één van 7 m en één van 14 m, wanneer niet gerekt zijn ze oorspronkelijk 2,5 m en 5 m. De meeste verbanden zijn 6 tot 20 cm breed. Een voordeel is dat tijdens het dragen minder snel drukverlies optreedt dan onder een kort rekverband. Tijdens het lopen daalt de druk meer dan onder een lang rekverband, maar de druk daalt minder dan onder een kort rekverband.

De zwachtel, zoals best bij elk compressieverband, wordt aangelegd voor de patiënt 's morgens uit zijn bed stapt. Het been vertoont dan het minst oedeem en is op zijn smalst. Als men dan vervolgens opstaat, neemt de druk in de benen toe en is het verband werkzaam. Deze zwachtel verwijdert men dan ook beter voor de nachtrust, omwille van de hoge elasticiteit.

Het verband mag 's nachts niet aanblijven omdat bij neerliggende druk in de beenarteriën sterk afneemt (principe van zwaartekracht) en er door de druk van het verband onvoldoende bloed naar de benen kan stromen waardoor er problemen kunnen ontstaan met de zuurstofvoorziening in de benen.

Aanleggen lange rek (video)

  • Filters
  • Schakel naar raster layout
  • Schakel naar tabel layout
Leverancier: L&R
Aantal maal bekeken: 21814


Lange rek en goed te variëren — deze attributen zijn kenmerkend voor de Dauerbinde K en F.