Debridement is een fundamentele stap
bij het behandelen van alle
chronische en acute wonden.

Negatieve druktherapie
Hyperbare
zuurstoftherapie
compressietherapie
Compressietherapie uitgevoerd op de juiste manier kan de genezing van ulcus cruris bevorderen en de kwaliteit van leven van de patiënt verbeteren.
previous arrow
next arrow
Slider

Wondbehandelingen

Intermitterende Pneumatische Compressie (IPC).


Uit evidence blijkt dat IPC (een ruimte of “laars”, die bestaat uit met lucht gevulde kamers een bevestigd aan een elektronische pomp) gebruikt in combinatie met drukverbanden wellicht effectiever zijn dan alleen het gebruik van verband. Het afwisselend uitzetten en weer inkrimpen van de kamers zorgt voor intermitterende piekdrukken. Dit is vergelijkbaar met de werking van de kuitspierpomp en heeft meerdere voordelen. IPC is vooral geschikt voor patiënten die beperkt mobiel zijn of bij onvoldoende functie van de kuitspier. IPC wordt soms zonder verbanden gebruikt, bijvoorbeel bij patiënten met arteriële insufficiëntie.

Nadelen van intermitterende pneumatische compressie (IPC) zijn: de kosten, het geluid, het ongemak, mogelijke toename van exsudaat en de technische complexiteit, vooral bij patiënten buiten het ziekenhuis of zorginstelling en voor ouderen. Hierbij is toegang to ondersteuning door professionals van essentieel belang.

  • Filters
  • Schakel naar raster layout
  • Schakel naar tabel layout
Leverancier: ArjoHuntleigh
Aantal maal bekeken: 28647

De praktische keuze – Uniforme en sequentiële VTE-preventie met ÉÉN Actieve Compressie Systeem.

Aantal maal bekeken: 18710

Compressietherapie-pomp met bijpassende arm- beenmanchetten