Wondproducten

Cutimed® Alginate

Categorie: Alginaatverbanden
Leverancier: Essity Toon Producten
Aantal maal bekeken: 18538
Eigenschappen en functies
Cutimed Alginate is een calcium (80%) natrium alginaat (20%), gemaakt van natuurlijk zeewier. Het alginaat kan tot 20 keer het eigen gewicht aan exsudaat absorberen. In contact met exsudaat verandert Cutimed Alginate van een droog alginaat in een vochtige en zachte gel. De gel creëert een vochtig wondmilieu wat genezing van de wond bevordert. Bacteriën worden in deze gel “gevangen” en bij de verbandwissel uit de wond gehaald. Bovendien vermindert de absorptie van exsudaat het risico op lekken van wondvocht en verweken van de wondranden. Cutimed Alginate heeft een bloedstelpende werking, doordat het een matrix vormt die vorming van bloedstolsels ondersteunt.
Het gebruiksgemak van Cutimed Alginate is groot. Het is eenvoudig op maat te knippen en flexibele vezels in het materiaal laten zich makkelijk naar de contouren van de wond vormen. Door de sterke structuur blijft Cutimed Alginate intact als het exsudaat absorbeert en in een gel verandert. Hierdoor is het eenvoudig in één stuk uit de wond te halen en geeft het minimaal pijn/ongemak voor de patiënt.

Toepassingen
Cutimed Alginate is geschikt voor gemiddeld tot sterk exsuderende wonden die oppervlakkig of diep zijn, zoals
  • ulcus Cruris,
  • decubitus,
  • diabetische ulcera,
  • brandwonden en donor sites.

Breng Cutimed Alginate altijd in de wond aan zonder overlap van de wondranden. Afhankelijk van de hoeveelheid exsudaat kan Cutimed Alginate tot 7 dagen in de wond blijven.

Kijk voor meer informatie op: www.cutimed.nl.