Wondverbanden

UrgoTul Foam

Categorie: Schuimverband
Aantal maal bekeken: 11167

In contact met wondexsudaat vormt UrgoTul Foam een gel en creëert het een vochtig milieu, waardoor genezing wordt bevorderd. Dit stimuleert de proliferatie van fibroblasten, voorkomt verkleving met de wond en verzekert pijnloze verbandwisselingen. Het absorberende kussentje van polyurethaanschuim zorgt voor drainage van exsudaat zodat maceratie van de omliggende huid wordt voorkomen.

UrgoTul Foam is geïndiceerd voor de behandeling van matig tot sterk exsuderende wonden in het granulatie-/epithelisatiestadium (chronische wonden zoals beenulcera, drukulcera, diabetische voetulcera, en acute wonden zoals tweedegraadsbrandwonden, schaafwonden, traumatische wonden, operatiewonden) en, in combinatie met een specifieke behandeling, voor de lokale behandeling van met schimmels geïnfecteerde wonden.

Voordelen voor de wond
Vochtige wondgenezing
Matige tot sterke absorptie
Fibroblastproliferatie
Geen verkleving met de wond (geen beschadiging van nieuw gevormd weefsel)
Bescherming en verbetering van de omliggende huid
Minder verbandwisselingen en daardoor minder verstoring van het genezingsproces
Voegt zich goed naar de contouren van het wondbed

Daarnaast is er ook de UrgoTul Foam Border. De UrgoTul Foam Border is een adhesief schuimverband met licht klevende siliconenborder, bestaande uit:
een licht klevende TLC-laag gecombineerd met een absorberende schuimlaag en een superabsorberende laag en een dampdoorlatende, waterdichte buitenlaag met siliconenkleefstof aan de randen.

Voor meer informatie over UrgoTul Foam ga naar de website: www.urgomedical.nl