Wondproducten

TOPPER

Categorie: Absorberend verband
Leverancier: GDM Toon Producten
Aantal maal bekeken: 580

Het TOPPER assortiment bestaat uit de TOPPER 8 (4 laags)  en de TOPPER 12 (6 laags) kompressen verkrijgbaar in zowel steriele als onsteriele varianten en diverse maten.
 
De TOPPER™ steriele en onsteriele gazen bestaan uit non-woven viscose kunstzijde en polyester. Het viscose/ polyester materiaal is zacht en sterk met minimale kans op een allergische reactie. De geribbelde structuur maakt het mogelijk infectieus materiaal uit de wond te verwijderen. Het non woven materiaal heeft een sterk absorberend vermogen en pluist niet. Het bevat geen bindmiddelen, waardoor het absorberend vermogen verbetert. Het materiaal heeft geen bleekprocedure met chloor ondergaan.
 
De primaire functie is het reinigen en afdekken van chronische en acute wonden.
Volgens het WCS model kan TOPPER worden ingezet bij natte zwarte wonden en bij natte en droge gele wonden (gedrenkt in NaCl 0,9% of reinigende vloeistof).
 
Indicaties:
Het reinigen van chronische wonden (diabetische voet ulcera, decubitus wonden, veneuze ulcera van het onderbeen) en acute wonden (dehiscente wonden, traumawonden)  door middel van het verwijderen van exsudaat en ingedroogd bloed. TOPPER non woven kompressen kunnen ook worden gebruikt voor het verwijderen van residu van ander verbandmateriaal uit de wond of omliggende huid.

Meer info:
https://www.gdm-medical.nl/