Wondproducten

VACUTEX™

Categorie: Absorberend verband
Aantal maal bekeken: 363

VACUTEX™ is een wondverband met een gepatenteerde 3 lagen structuur van polyester en polyester-katoen filamenten met een sterke capillaire werking. VACUTEX™ is te gebruiken bij complexe wonden met matig tot veel wondvochten gemiddeld tot veel debris.

VACUTEX ProteX Healtcare1

VACUTEX™ op maat geknipt met ongeveer 3mm ruimte tussen wondrand en de rand van het VACUTEX™ verband

Hoe werkt het?

1. Continue zuigkracht

VACUTEX Continue zuigkracht

Wondvocht wordt door VACUTEX™ uit de wond gezogen in de 1ste laag van het VACUTEX™ wondverband. Voor diepe of ondermijnde wonden kunnen meerdere lagen VACUTEX™ wondverband gebruikt worden om het wondvocht uit de wond te zuigen. Wondvocht wordt 100% verticaal en actief uit het wondbed gezogen. De zuigkracht van VACUTEX™ werkt alleen als de capillaire kanalen in contact komen met wondvocht.

2. Drainage

VACUTEX Drainage

Door middel van horizontale drainage wordt het afgezogen wondvocht vanuit de 1ste laag opgesloten en verspreid in de centrale (middelste) 2de laag van het VACUTEX™ wondverband. VACUTEX™ blijft droog aan de huidcontactzijde, enkel binnen het wondbed blijft het verband licht vochtig. Op deze manier kan het wondvocht de wondranden niet verweken.

3. Drainage en verwijdering

VACUTEX Drainage en verwijdering

Als de centrale (middelste) laag van het VACUTEX™ wondverband verzadigd is, wordt het overtollige wondvocht verplaatst naar de 3de (buitenste) laag van het VACUTEX™ wondverband. Vanuit deze laag zal het wondvocht verdampen of (bij heel veel exsudaat) worden geabsorbeerd door een secundair wondverband.

Wat zijn de voordelen?

  • Aanzienlijke reductie van oppervlakkig en dieper gelegen oedeem in en rondom de wond. Hierdoor verbetert de microcirculatie en de bloedvoorziening in en rondom de wond waardoor de wondgenezing aanzienlijk zal versnellen. Zolang er oedeem aanwezig is in en rond de wond, zal deze nooit volledig genezen.
  • Verhoging van lokaal (1mm) en dieper gelegen (3-6mm) zuurstof % in en rondom de wond. Hierdoor verbetert de zuurstofvoorziening van het weefsel in de wond en zal granulatieweefsel sneller aangemaakt worden.
  • Door bovengenoemde effecten van VACUTEX™ zal het Hemoglobine % in het bloed in het wondgebied beter worden. Hierdoor zal er nog meer zuurstof worden aangevoerd naar het wondgebied, wat de wondgenezing verder zal versnellen.
  • Levert een bijdrage aan het mechanisch debridement in de wond. Door het verwijderen van debris uit de wond creëer je de noodzakelijke beginsituatie voor een optimaal genezingsproces van de wond.

Meer info:
ProteX Healtcare