De opzet van de deze casuïstieken is dat collega's met elkaar kennis en kunde kunnen uitwisselen en dat dit kan leiden tot snellere genezing van deze vaak ernstige wonden. Vindt u het ook leuk om een casuïstiek te publiceren, stuur dan even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kasia Huisman

Kasia Huisman

Kasia Huisman als spreker op het Nationaal multidisciplinair Congres voor Wondprofessionals 2018

In 2014 is Kasia Huisman wondzorg expert en dermatologie verpleegkundige bij BrabantZorg bij het NTVW gestart met maandelijkse publicaties casuïstieken gecompliceerde wonden. Als wondexpert wordt zij dagelijks geconfronteerd met gecompliceerde wonden waarbij onderliggend lijden en psychologsiche aspecten een grote rol spelen. Ook heeft zij een groot deel van haar gepubliceerde casuïstieken in het Nederlands Tijdschrift voor Wondzorg uitgebracht in een boek 'Casuïstieken wondzorg uit de praktijk'. 

Casuistieken wondzorg uit de praktijk Kasia Huisman

Casuïstiek 'Blaar op voet (hete kruik)'

Ronald Lau

Ronald Lau

Ronald Lau heeft in Curacao de opleiding tot algemeen verpleegkundige met succes afgerond. Hij heeft jarenlang gewerkt en ervaring opgedaan in het algemeen ziekenhuis op Curacao en is BIG registreert sinds 2000. In 2002 kwam hij naar Nederland en besluit te gaan werken als zzp’er voor een thuiszorgorganisatie. Hij start met intensieve medische zorg aan huis bij een patiënt die naast algemene zorg ook wondzorg nodig had. Daarna wordt hij steeds meer gevraagd voor patiënten met gecompliceerde wonden. Inmiddels werkt hij ruim 17 jaar als zelfstandig verpleegkundige met een specialisatie in wondzorg onder de naam Healing Wounds and Tender Care en weten professionals vanuit de 1e en 2e lijn op basis van die kwaliteiten hem te vinden. Ronald is heel gedreven en vol ambitie en wil graag zijn kennis in wondzorg met u delen. 

Casuïstiek 'Verwonding door smartphone'

Healing Wounds en Tendercare

Guy Duboccage, thuiszorgverpleegkundige - diabeteseducator-wondverpleegkundige bij BVBA Thuisverpleging DUBOCCAGE

Casuïstiek 'Dementie'