Wondproducten


Om een complexe wond te laten genezen bestaat er een groot assortiment aan wondproducten. Naast de traditionele verbandmiddelen is er een groot aanbod aan moderne en specifieke wondzorgmaterialen.

Wondverbanden
Wondverbanden worden gebruikt voor het afdekken van wonden en huidaandoeningen. De belangrijkste functie van wondverbanden is dus een optimale omgeving creëren voor de wondgenezing. Verbanden zijn ontworpen voor specifieke wondtypes en voor specifieke genezingsstadia: er bestaat niet zoiets als een "universeel verband".

Banner wondverzorging2

De keuze voor een verband is niet de eerste stap in het bepalen van een goede wondbehandeling: de eerste stap is de oorzaak achterhalen en zo mogelijk wegnemen, stap twee is het onderliggend lijden in kaart brengen, diagnosticeren en zo mogelijk behandelen. Pas daarna ga je bepalen wat het beste verband is voor de wond én voor de cliënt. Dit zou kunnen aan de hand van het TIME model.

Keuzebepaling voor verbandmaterialen is dan ook afhankelijk van:
.


T:  heb je een verband nodig dat door middel van autolytisch debridement de wond voor je schoonmaakt?
I:  heb je een verband nodig dat door middel van een antibacteriële werking een infectie of een bio-film kan aanpakken?
M: hoe gaat je verband, of je combinatie van verbanden, om met de hoeveelheid wondvocht (exsudaat) die door de wond geproduceerd wordt?
E:  Heb je misschien een verband nodig dat je in een ondermijning kunt stoppen?

Meer info over het TIME model

Uit dit soort vragen krijg je een ‘boodschappenlijstje’ van eigenschappen waaraan je verband moet voldoen voor deze cliënt en deze wond. Dit heeft alles te maken met functioneringsgericht voorschrijven. Maar daarnaast moet je verband ook nog aan een aantal andere, basiseigenschappen voldoen. In de basis mag je verband geen schade toebrengen aan het weefsel in de wond, tenzij dat je bedoeling is (mechanisch debridement). De huid rondom de wond en de locatie van de wond zorgen ervoor dat je verband ook nog aan een aantal andere eigenschappen moet voldoen, zoals:
 huidvriendelijkheid,
 plakkracht en 
flexibiliteit.  

Maar wat vooral ook belangrijk is in de verbandkeuze: wat moet je cliënt er mee kunnen? Wil hij graag elke dag onder de douche? Kies je dan een verband waarmee hij kan douchen of juist een verband wat elke dag verwisseld kan worden? Moet zij ermee in een schoen passen, misschien wel om haar hond uit te kunnen laten of ander verplichtingen na te kunnen komen?

Bron:
Tier Braams, wondconsulent Careyn, Nederlands Tijdschrift voor Wondzorg 2019, 14(4), p 19

Dit zijn gaaskompressen en nonwoven(katoenen) kompressen, zalfgazen en absorberende verbanden. Deze worden gebruikt voor het reinigen van wonden en omliggende huid en voor het afdekken van met name acute wonden. Verbanden zijn ontworpen voor...

Vette gazen, Absorberend verband, Steriele gazen

Onder deze moderne wondzorgmaterialen verstaan we producten zoals zilver, honing, hydrocolloiden, alginaten, fiberverbanden, wondfolies en schuimverbanden die zorgen voor een vochtig wondmilieu en zo de wondgenezing positief beïnvloeden.

Alginaatverbanden, Schuimverband, Honingverband, Zilververband, Hydrogel, Folies, Hydrocolloïdverband, Collageenverband, Wond(rand)- en huidbescherming, Siliconenverband/gel, Hydroconductief wondverband, Huidvervangende producten, Bio-actief, Wondspray, Wondbedverbeterend en antiseptisch

  • Filters
  • Schakel naar raster layout
  • Schakel naar tabel layout
Categorie: Vette gazen
Leverancier: GDM
Aantal maal bekeken: 1722

ADAPTIC™ niet klevend verband is een primair verband, gemaakt van een geperforeerde gebreide cellulose acetaat, geïmpregneerd met een speciale petrolatum emulsie formule.

Leverancier: GDM
Aantal maal bekeken: 1235

TOPPER kompressen verkrijgbaar in zowel steriele als onsteriele varianten en diverse maten.

Leverancier: AllweCare
Aantal maal bekeken: 11364

DryMax is een superdun èn superabsorberend wondverband, dat wordt ingezet bij de genezing van zeer sterk exsuderende complexe en chronische wonden.

Leverancier: Essity
Aantal maal bekeken: 2058

Cutimed Sorbion Sana is een atraumatische wondverband dat beschermt en absorbeert.

Leverancier: Essity
Aantal maal bekeken: 2563

Cutimed Sorbion Sachet S heeft een superabsorberende gelvormende kern van mechanisch gebonden cellulose vezels en gelvormende polymeren.

Leverancier: Essity
Aantal maal bekeken: 2238

De wondcontactlaag van Cutimed Sorbion Plus bestaat uit een hypoallergeen polyethyleen folie.

Leverancier: L&R
Aantal maal bekeken: 2032

Superabsorberend wondverband

Leverancier: GDM
Aantal maal bekeken: 1015

De KERRAMAX Care™ is een super absorberend verband voor sterk exsuderende wonden met een unieke horizontale spreidingslaag, waardoor vocht over het gehele verband wordt opgenomen. KERRAMAX Care™ bestaat uit zacht non woven materiaal en kan zo worden gevouwen dat het bij veel verschillende wonden toegepast kan worden. KERRAMAX Care™ kan onder alle vormen van compressie worden gebruikt.

Leverancier: AllweCare
Aantal maal bekeken: 1030

Zelfklevend superabsorberend wondverband waarin en laagje foam is aangebracht, zodat een vochtig wondmilieu kan worden gecreëerd.

Leverancier: Protex Healthcare
Aantal maal bekeken: 3217

VACUTEX™ is te gebruiken bij complexe wonden met matig tot veel wondvocht en gemiddeld tot veel debris

Leverancier: Protex Healthcare
Aantal maal bekeken: 248

Maxiocel® is een sterk absorberend, antimicrobieel wondverband met hemostatische, pijnstillende en litteken verbeterende eigenschappen.

Leverancier: AllweCare
Aantal maal bekeken: 130

Reoxcare is een wondverband met antioxiderende eigenschappen.

Leverancier: Convatec
Aantal maal bekeken: 143

Superabsorberende verband

Categorie: Steriele gazen
Leverancier: L&R
Aantal maal bekeken: 1904

Gazin Gaaskompressen zijn zacht, absorberend en luchtdoorlaatbaar.

Categorie: Steriele gazen
Leverancier: GDM
Aantal maal bekeken: 3979

INADINE™ PVP-I niet-verklevend gaas van KCI (voorheen Systagenix) bestaat uit een nauwelijks verklevend materiaal van gebreide viscose.  Deze is geïmpregneerd met een polyethyleenglycolbasis (PEG) die 10% povidonjodium bevat, wat overeenkomt met 1,0% jodium.

Categorie: Steriele gazen
Leverancier: L&R
Aantal maal bekeken: 397

Zachte fleecekompressen

Leverancier: L&R
Aantal maal bekeken: 14744


Suprasorb A zorgt voor een schone wondsituatie bij sterk exsuderende wonden.

Leverancier: Essity
Aantal maal bekeken: 18539

Cutimed® Alginate absobeert wondvocht en creëert een vochtig wondmilieu.

Leverancier: AllweCare
Aantal maal bekeken: 6799

Biatain Alginate is een sterk absorberend alginaat verband.

Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 1644

Revamil Melginate is een sterk absorberend calciumalginaat wondverband geïmpregneerd met 100% zuivere medicinale multi-florale honing.

Leverancier: GDM
Aantal maal bekeken: 1266

NU-DERM™ Alginate Wound Dressing is een steriel, non-woven verband bestaand uit ‘high G’alginaat (alginaat met een hoog guluronzuurgehalte) en carboxymethylcellulose (CMC)-vezel. 

Leverancier: GDM
Aantal maal bekeken: 675

SILVERCEL™ NON-ADHERENT Hydro-Alginate Antimicrobial Dressing is een non-woven verbandbestaand uit alginaat, carboxymethylcellulose (CMC) en met zilver gecoate nylonvezels, met eenniet-klevende wondcontactlaag.

Categorie: Schuimverband
Leverancier: L&R
Aantal maal bekeken: 17708

Suprasorb P absorbeert wondexsudaat snel en veilig, want het polyurethaanschuim met zijn fijne poriën bewerkstelligt een zeer goede capillaire werking direct op de wondbodem.

Categorie: Schuimverband
Leverancier: Convatec
Aantal maal bekeken: 6445

Het enige schuimverband met zilver dat de genezende voordelen biedt van een AQUACEL™ contactlaag, het comfort van schuim en de bacterie dodende kracht van ionisch zilver.

Categorie: Schuimverband
Leverancier: Convatec
Aantal maal bekeken: 22926


Het enige schuimverband dat alles heeft- comfort, eenvoud en de helende eigenschappen van een AQUACEL® wondcontact laag.

Categorie: Schuimverband
Leverancier: AllweCare
Aantal maal bekeken: 20244

Comfortabel, zacht, niet-klevend schuim. Ook geschikt als de huid rond de wond fragiel of beschadigd is. Biatain Cavity is speciaal geschikt voor diepe, exsuderende wonden.

Categorie: Schuimverband
Leverancier: AllweCare
Aantal maal bekeken: 20596

PolyMem is een multifunctioneel polymerisch membraan verband dat speciaal ontwikkeld is om de genezing van complexe en / of chronische wonden optimaal te ondersteunen.

Categorie: Schuimverband
Leverancier: Essity
Aantal maal bekeken: 20512

Cutimed Siltec® is een schuimverband met siliconen wondcontactlaag en superabsorbers. Met Cutimed® Siltec kunt u vertrouwen op betrouwbare resultaten in alle omstandigheden.

Categorie: Schuimverband
Leverancier: AllweCare
Aantal maal bekeken: 2248

Biatain Ibu Non-Adhesive is een zacht en comfortabel polyurethaan schuimverband dat ibuprofen bevat.

Categorie: Schuimverband
Leverancier: GDM
Aantal maal bekeken: 1863

KERRAFOAM Gentle Border is een steriel, superabsorberend schuimverband.

Categorie: Honingverband
Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 15174

Revamil gel is een hydrofiele wondgel die bestaat uit 100% zuiver medicinale multi-florale honing.Revamil gel is een hydrofiele wondgel die bestaat uit 100% zuiver medicinale multi-florale honing.

Categorie: Honingverband
Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 1909

Revamil Wound Dressing is een wondgaas gemaakt van cellulose, geïmpregneerd met 100% zuivere medicinale multi-florale honing.

Categorie: Zilververband
Leverancier: L&R
Aantal maal bekeken: 9027

Geur- en bacteriënabsorberend actiefkool-wondverband

Categorie: Hydrogel
Leverancier: Convatec
Aantal maal bekeken: 16523


DuoDERM®Hydrogel is een transparante, steriele gel van hydrocolloid poeders en water, ingebed in een visceus bindmiddel.

Categorie: Hydrogel
Leverancier: Flen Health
Aantal maal bekeken: 33650

Flaminal® Hydro is een Enzyme Alginogel® op basis van alginaten en een antimicrobieel enzymesysteem.

Categorie: Hydrogel
Leverancier: L&R
Aantal maal bekeken: 14977


Dankzij de behoedzame kracht van hydrogel zorgt Suprasorb G bij zwak exsuderende en droge wonden voor het losmaken van débris en necrotisch materiaal op de wondbodem.

Categorie: Hydrogel
Leverancier: AllweCare
Aantal maal bekeken: 6359
Snellere wondgenezing door een effectief en mild debridement.
Categorie: Hydrogel
Leverancier: GDM
Aantal maal bekeken: 1009

KERRALITE Cool is een verzachtend, debriderend en bevochtigend verband die hiermee de ideale omgeving creëert voor het behandelen van licht exsuderende wonden.

Categorie: Hydrogel
Leverancier: Flen Health
Aantal maal bekeken: 5664

Hydroactieve colloïdale gel voor matig tot sterk exsuderende wonden. Bevordert het wondherstel

Categorie: Hydrogel
Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 1496

AdvaCyn Gel is een bio-actief product voor het debridement, irrigeren, bevochtigen en reinigen van zowel acute als stagnerende en/of complexe wonden, al dan niet geïnfecteerd. AdvaCyn Gel verlaagt de bacteriële belasting en is ook effectief tegen biofilms. Daarnaast draagt het product bij aan een vochtig wondmilieu en snellere wondheling.

Categorie: Hydrogel
Leverancier: AllweCare
Aantal maal bekeken: 140

Reoxcare, hydrogel met additieven

Categorie: Folies
Leverancier: Essity
Aantal maal bekeken: 9616

Leukomed T is een transparante, flexibele en ademende folie die waterdicht en bacteriebestendig is.

Categorie: Folies
Leverancier: L&R
Aantal maal bekeken: 4442

Suprasorb® F folieverband, beschermt de wond en fixeert het verband.

Leverancier: L&R
Aantal maal bekeken: 8440


Suprasorb H creëert een ideaal vochtig wondmilieu bij zwak tot matig exsuderende wonden en ondersteunt zo de wondgenezing op betrouwbare wijze.

Leverancier: Convatec
Aantal maal bekeken: 16656

De voordelen van een vochtige wondbehandeling zijn een verhoogd genezingspercentage, snellere epithelisatie, minder infectie, verbeterde collageensynthese en eerdere aanwezigheid van macrofagen in het wondbed.

Leverancier: Essity
Aantal maal bekeken: 7069

Cutimed® HydroControl is een hydroactief wondverband dat patiëntvriendelijk autolytisch debridement stimuleert op basis van osmolariteit.

Leverancier: Convatec
Aantal maal bekeken: 13603

DuoDERM® Extra Thin verband is uitermate geschikt als primair hydrocolloïdverband voor droge tot licht exsuderende wonden.

 

Leverancier: AllweCare
Aantal maal bekeken: 1532

Comfeel Plus (voorheen Comfeel Ulcus Plus) is een hydrocolloïd verband voor zekere bescherming en snellere genezing.

Leverancier: Essity
Aantal maal bekeken: 4608

Cutimed® Epiona is een collageen wondverband voor de behandeling van wonden waarin de wondgenezing stagneert.

Leverancier: L&R
Aantal maal bekeken: 8581

Suprasorb C collageen-wondverband heeft een poreuze structuur met een opvallende capillaire activiteit waardoor het vocht kan opnemen.

Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 1158

Biopad wonddressing is op 100% collageenbasis.

Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 709

Biospray is op 100% collageenbasis.

Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 1124

Revamil Collagen is samengesteld uit 60% natuurlijke collageen en 40% zuiver medicinale multi-florale honing.

Leverancier: Essity
Aantal maal bekeken: 4664

Cutimed® Protect beschermt de intacte huid rondom de wond.

Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 2392

Aldanex is een zachte, doorzichtige en goed uitsmeerbare crème op basis van dimethicon.

Leverancier: We Medical
Aantal maal bekeken: 1299

De ActiMaris® Wondgel wordt gebruikt om wondvullers of het wondbed te bevochtigen

Leverancier: AllweCare
Aantal maal bekeken: 1200

Het ScarView verband bestaat uit een laag van 1mm zelfklevende medische siliconen aangebracht op een zeer elastische stoffen buitenzijde. Het verband gaat 2 à 3 weken mee, is knipbaar en eenvoudig te reiningen.

Leverancier: AllweCare
Aantal maal bekeken: 826

ScarView gel is een medische siliconen gel, dus van de meest zuivere soort, die wordt aanbracht op een litteken om deze sneller en vlakker te laten uitrijpen waarbij roodheid, irritatie en jeuk effectief tot een minimum wordt beperkt.

Leverancier: AllweCare
Aantal maal bekeken: 144

PolyMem is een polymerisch membraanverband met actieve componenten die de wond reinigen, de pijn verzachten en een optimaal vochtig wondmilieu creëren.

Leverancier: Mölnlycke
Aantal maal bekeken: 185

Eenzijdige, zachte siliconen wondcontactlaag.

Leverancier: We Medical
Aantal maal bekeken: 1809

Drawtex® is het eerste hydroconductieve wondverband.

Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 1043

OASIS® ondersteunt de natuurlijke wondgenezing door aanvulling van de ontbrekende extracellulaire matrix (ECM)

Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 752

Nanogen Aktiv is een biocellulose nanogestructureerde matrix.

Categorie: Bio-actief
Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 838

Nanogen Aktigel wordt gemaakt uit een plantenextract en stamcellen van de plant.

Categorie: Wondspray
Leverancier: Mölnlycke
Aantal maal bekeken: 1427

Een topische, op hemoglobine gebaseerde spray voor snellere heling van complexe wonden. Speciaal ontworpen om hypoxie (zuurstofgebrek in de wond) tegen te gaan. 

Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 276

Steriel 3-Laags verband op basis van hyaluronzuur en octenidine voor ondersteuning debridement en wondgenezing. Reinigende, antibacteriële en regeneratieve werking. Verticale resorptie van exsudaat naar secundair verband.

Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 173

Steriele, viskeuze wondgel met hyaluronaat en iodine, voor het bedekken, reinigen en hydrateren van diepe acute en chronische (geinfecteerde) wonden. De wondgel wordt in combinatie met een gaasje gebruikt. Alleen bij smalle fistels kan de wondgel direct uit de spuit toegebracht worden.