Wondproducten

NU-DERM™ Alginaat

Categorie: Alginaatverbanden
Leverancier: GDM Toon Producten
Aantal maal bekeken: 1266

NU-DERM™ Alginaat van KCI (voorheen Systagenix) is een steriel, non-woven verband bestaand uit ‘high G’ alginaat (alginaat met een hoog guluronzuurgehalte) en carboxymethylcellulose (CMC)-vezel. NU-DERM™ Alginaat is zo gemaakt dat er snel gelvorming optreedt en het verband in zijn geheel verwijderd kan worden. 

NU-DERM™ Alginaat is geïndiceerd voor de behandeling van matig tot sterk exsuderende chronische wonden en kleine bloedingen van oppervlakkige acute wonden.Chronische wonden: decubitus (drukulcera), ulcera op het been, veneuze ulcera, diabetische ulcera en arteriële ulcera.Oppervlakkige acute wonden:schaafwonden, laceraties, donorsites en operatiewonden.

De primaire functie van NU-DERM™ Alginaat is vochtabsorptie.  Volgens het WCS Classificatiemodel moet het worden toegepast bij natte en droge gele en rode wonden.  De frequentie voor het vervangen van het verband zal afhangen van de conditie van de patiënt en het exsudaatniveau. Breng NU-DERM™ Alginaat opnieuw aan wanneer het secundaire verband zijn absorptiecapaciteit heeft bereikt of volgens het protocol.

Meer info
www.gdmedical.nl