Medisch pedicure


Tot de werkzaamheden van een medisch pedicure behoren onder andere het verwijderen van eelt, likdoorns, het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels en nagelproblemen oplossen. Een medisch pedicure kan alle probleemvoeten verzorgen zoals reumatische, verwaarloosde, spastische oudere voeten maar ook diabetische voeten. Een medisch pedicure heeft alle onderdelen van het ondernemerschap in de opleiding gehad. Ze kent alle technieken zoals nagelbeugels plaatsen bij ingegroeide of ingroeiende nagels, vilttechnieken bij drukplekken of verkeerde afwikkeling van de voet, silicone teenstukjes maken voor druk vermindering tussen of bij de tenen of voeten en gel- en acrylnagels zetten voor bijvoorbeeld nagelreparaties. Het geven van adviezen en het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten behoort ook tot haar taak.

Pedicure met een aantekening diabetes
Een pedicure met een aantekening diabetes heeft de basisopleiding pedicure met goed gevolg afgesloten en zich vervolgens enkelvoudig gespecialiseerd in de instrumentele behandeling en verzorging van de voet van een diabetespatiënt. Zij is geregistreerd in het Kwaliteit Register voor Pedicures.

Waaraan herkent u een medisch pedicure?
ProVoet is de Nederlandse branchevereniging voor pedicures. Alle leden van ProVoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te halen. Hierdoor weet u zeker dat uw voeten door een vakkundige voetverzorger behandeld worden! De meeste gediplomeerde leden voeren het logo van ProVoet op hun gevelbord.

Bordje ProVoet medisch pedicure
https://www.provoet.nl/