Wondproducten

KERRAFOAM Gentle Border

Categorie: Schuimverband
Leverancier: GDM Toon Producten
Aantal maal bekeken: 1862

KERRAFOAM Gentle Border absorbeert exudaat en houdt het vast (sluit het in), handhaaft een vochtig wondmilieu en helpt het risico op huidmaceratie verminderen.

De absorptiecapaciteit van KERRAFOAM Gentle Border maakt het mogelijk dat minder verbandverwisselingen nodig zijn, waardoor het kosteneffectief is en ook de wondgenezing minder wordt verstoord. Minder verbandverwisselingen en de zachte silicone kleefstof betekenen ook minder pijn voor de patiënt bij het verwisselen van het verband.

Het verband wordt aan de wond bevestigd door de zachte siliconen kleefstof, een tweede verband is niet nodig. Deze laag hecht aan droge gedeelten van de huid maar niet aan vochtige gedeelten, zoals de open wond. Het verband is zeer comfortabel en hecht gemakkelijk aan ongebruikelijk gevormde gebieden van het lichaam. De kleefstof vermindert lekkage en helpt bij het stoppen van de verspreiding van exsudaat in gezonde huid. De polyurethaan bovenlaag ondersteunt ook de ontwikkeling van een vochtig milieu dat essentieel is voor de wondgenezing.

Uitsluitend bestemd voor eenmalig gebruik. Alle producten zijn latexvrij.

De primaire functie is vochtabsorptie, waarbij de siliconen wondcontactlaag aanvullend de wond beschermt tegen pijn en trauma bij verwijderen.
Volgens de WCS Classificatie kan dit product toegepast worden bij gele en rode wonden die gemiddeld tot veel wondvocht produceren.

Indicaties voor KERRAFOAM Gentle Border zijn matig tot hevig exsuderende wonden zoals:

  • Beenulcera
  • Drukulcera
  • Diabetische voetulcera

Ook geschikt voor andere soortgelijke wonden die matige tot hoge niveaus van exsudaat produceren.Het verband absorbeert ook exsudaat onder compressie.

Contra-indicatiesBekende allergie of overgevoeligheid voor een van de bestanddelen van KERRAFOAM Gentle Border:

  • Natriumpolyacrylaat
  • Viscose
  • Polyethyleentereftalaat
  • Vinylacetaat
  • Polyurethaan
  • Silicone

Verbandwissel
Alle producten van de KERRAFOAM Gentle Border foamverbanden kunnen tot 7 dagen in situ blijven, afhankelijk van de wondomstandigheden en hoeveelheid exsudaat. Verwissel het verband wanneer het exsudaat duidelijk zichtbaar is op het verband.Het kan in eerste instantie nodig zijn de wond of het verband regelmatig te observeren en het verband (vaker) te wisselen overeenkomstig het protocol van de instelling.Verwijder voorzichtig het verband uit de wond en gooi weg. Volg hierbij lokale procedures en richtlijnen.Reinig zo nodig de wond met een geschikt wondreinigingsmiddel voordat een nieuw verband wordt aangebracht.

Meer info:
https://www.gdm-medical.nl/