Teveel aan exsudaat kan de wondheling belemmeren. Superabsorberende verbanden worden gebruikt om teveel aan wondvocht op te nemen - inclusief de schadelijke bacteriën. Dit zorgt voor een omgeving waarin de huid gezond blijft en de wond goed kan genezen. 

Managen van overmatig exsudaat
ConvaMax™ is een nieuw superabsorberend verband. Het is ontwikkeld om de uitdagingen te managen van complexe wonden die overmatig wondvocht produceren. Het combineert hoge prestaties met zachtheid en vormbaarheid. Het heeft een hoge mate mate van vochtabsorptie, zelf onder druk, en houdt overmatig wondvocht en bacteriën weg bij de wond.

ConvaMax superabsorber ConvaTec

Ideaal voor gebruik in:

  • Diepere wonden welke een primair verband nodig hebben. Bijvoorbeeld een diepe diabetische voetwond.
  • Ondermijning of holte met hoge mate van wondvochtproductie die afdekking en absorptie nodig hebben.
  • Verweekte wondranden of omliggende huid waar wondvocht sneller oet worden geabsorbeerd. Het verband moet worden gefixeerd met tape, fixatie verband  of elastische bandage.

Extra bescherming
ConvaMax™ kan als primair of als secundair verband worden gebruikt. Als een extra primair verband nodig is, kan het in combinatie met een Hydrofiber®, zoals AQUACEL ExtraTM worden gebruikt. Wondvocht kan dan door de laag HydrofiberTM worden doorgegeven en door ConvaMax™ worden geabsorbeerd. Dit geeft een combinatie van een geavanceerde wondcontactlaag èn een hoge mate van wondvochtabsorptie

Meer info
Kijk voor meer info oover ConvaTec ConvaMax™ op
https://www.convatec.nl/.