Negatieve druk therapie is een actieve methode van wondbehandeling voor moeilijk helende wonden, of ter preventie van complicaties. Er wordt door middel van NTD een vacuüm gecreëerd in het wondgebied. Hierdoor wordt de doorbloeding verbeterd met als doel dat de wond sneller geneest. Daarbij zien we de wondranden door het vacuüm naar elkaar toetrekken waardoor er nieuw weefsel ontstaat en de wond hierdoor sneller dichtgroeit.
Avelle Convatec
De laatste tijd zien we de toepassing van NDT sterk toenemen en ontstaan er steeds nieuwere vormen van NDT die worden ondersteund door goede literatuur.
Ook ConvaTec breidt zijn assortiment verbandmiddelen uit met NDT en heeft onlangs Avelle op de markt gebracht een systeem voor wondbehandeling met negatieve druk.

Avelle bestaat uit een niet-steriele pomp, steriel wondverband, fixatiestrips en batterijen. De pomp is een wegwerpartikel dat 30 dagen kan worden gebruikt bij één patiënt.  Het verband mag tot zeven dagen blijven zitten. Het wondexsudaat wordt door het verband gereguleerd op basis van absorberende en gelvormende eigenschappen van de Hydrofiber Technologie® van ConvaTec waarbij de verdamping van vocht via de buitenlaag van het verband kan plaats vinden. Door een zachte siliconen plakrand blijft het verband perfect zitten en wordt de omliggende huid beschermd.
De Avelle heeft eenvoudige controlelampjes, is compact, draagbaar en daardoor comfortabel en discreet voor de patiënt.
Voor meer informatie: www.convatec.nl of telefoon:0800-0224460 (gratis)