Wondproducten

DryMax

Categorie: Absorberend verband
Leverancier: AllweCare Toon Producten
Aantal maal bekeken: 8364
Het uiterst dunne DryMax verband kan zeer veel wondvocht vasthouden 1,8 gram exsudaat /cm2 (9x meer dan een gemiddeld schuimverband) en blijft daarbij toch droog aanvoelen. Dit voorkomt eventuele verweking van de wondranden. DryMax beperkt het aantal verbandwisselingen tot een minimum, wat de belasting voor de patiënt en de zorgverlening ten goede komt.

Voelt echt droog aan ook na zeer veel absorptie! DryMax zorgt ervoor dat het (toxische) wondvocht direct wordt opgenomen in het verband en maximaal wordt gebonden in een gel.
De unieke buitenlaag geeft vervolgens vrijwel geen wondvocht meer af waardoor het ook niet meer in contact met de wond komt. Dit zal de wondgenezing bespoedigen*. Doordat DryMax een hoge opname capaciteit heeft, zal er minder vaak een verbandwissel nodig zijn.

Het wondvocht wordt verticaal opgenomen. Hierdoor is er een goede controle van het wondvocht en de wondranden. Het wondvocht wordt in de kern van het verband vastgehouden en voelt daardoor ook na zeer veel absorptie droog aan.

*Gebaseerd op het TIME model - Tissue - Infection - Moist - woundEdge

Meer info: https://www.allwecare.nl/wondzorg/drymax/