Wondproducten

Moderne wondzorgmaterialen


Onder deze moderne wondzorgmaterialen verstaan we producten zoals zilver, honing, hydrocolloiden, alginaten, fiberverbanden, wondfolies en schuimverbanden die zorgen voor een vochtig wondmilieu en zo de wondgenezing positief beïnvloeden.

Alginaat of alginaatverband wordt al ruim 50 jaar toegepast bij oppervlakkige en diepe exsuderende wonden. De werking van het verband is gebaseerd op de uitwisseling van calciumionen, gebonden aan het alginezuur in het verband, met de natriumionen...
Schuimverband is een sterk absorberend en ademend wondverband voor matig tot sterk exsuderende wonden. Het is (meestal) gemaakt van een comformeerbaar polyurethaan, bedekt met een ademende filmruglaag. Deze laag laat geen exsudaat door en vormt een...
Honing wordt in de wondzorg al eeuwen gebruikt en de literatuur meldt ons inmiddels heel veel onderzoeken, studies en ervaringen. Het eerste klinische onderzoek vond plaats in 1944. Het gebruik van honing heeft echter een terugslag gekregen doordat...
Er zijn verschillende soorten zilververbanden op de markt die zich onderscheiden in de hoeveelheid zilverionen die per tijdseenheid wordt afgegeven aan het wondbed. Het geïmpregneerde zilver in de verschillende soorten verbanden (schuim, tulles,...
Hydrogels zijn complexe netwerken van polymeren verbindingen, waarbinnen het uitzettende medium (water) wordt vastgehouden. Het is een steriele gel die voornamelijk uit water bestaat (80- 90%), gebonden door een bindmiddel. Dit bindmiddel zorgt...
Folies hebben een belangrijke rol in fixatie en wondbedekking. De keuze voor een folie hangt af van veel factoren. Folies zijn beperkt doorlaatbaar voor lucht en water en ondoorlaatbaar voor bacteriën. Bovendien blijft de wond steeds goed zichtbaar...
Een hydrocolloïdverband is een occlusief (= afsluitend) en op de wond zelfklevend verband van enkele millimeters dikte, meestal lichtbruin van kleur, dat op een wond kan worden geplakt en dan enkele dagen kan blijven zitten. Het wordt ook wel...
Het eiwit collageen is een lijmvormend hoofdbestanddeel van steun- en bindweefsel van huid, pezen, beenweefsel en kraakbeen dat voorkomt in het lichaam van mens en dier. Daarnaast bestaan tanden ook grotendeels uit collageen. Collageen is...
Een wondrandbeschermer is een vloeistof die door middel van een spray of swab op de intacte huid rondom een wond wordt gebracht. Het beschermt de intacte huid tegen wondvocht en verbandmateriaal (bijvoorbeeld pleister).
Siliconenverband wordt gebruikt als wondbedekking op een iets vochtige tot droge wond, bijvoorbeeld bij een ulcus cruris of een skin tear,  die meerdere dagen verbonden mag blijven. Een groot voordeel van siliconenverband is dat het...
  • Filters
  • Schakel naar raster layout
  • Schakel naar tabel layout
Leverancier: L&R
Aantal maal bekeken: 13743


Suprasorb A zorgt voor een schone wondsituatie bij sterk exsuderende wonden.

Leverancier: Essity
Aantal maal bekeken: 15600

Cutimed® Alginate absobeert wondvocht en creëert een vochtig wondmilieu.

Leverancier: AllweCare
Aantal maal bekeken: 5868

Biatain Alginate is een sterk absorberend alginaat verband.

Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 838

Revamil Melginate is een sterk absorberend calciumalginaat wondverband geïmpregneerd met 100% zuivere medicinale multi-florale honing.

Leverancier: GDM
Aantal maal bekeken: 500

NU-DERM™ Alginate Wound Dressing is een steriel, non-woven verband bestaand uit ‘high G’alginaat (alginaat met een hoog guluronzuurgehalte) en carboxymethylcellulose (CMC)-vezel. 

Categorie: Schuimverband
Leverancier: L&R
Aantal maal bekeken: 16248

Suprasorb P absorbeert wondexsudaat snel en veilig, want het polyurethaanschuim met zijn fijne poriën bewerkstelligt een zeer goede capillaire werking direct op de wondbodem.

Categorie: Schuimverband
Leverancier: Convatec
Aantal maal bekeken: 4923

Het enige schuimverband met zilver dat de genezende voordelen biedt van een AQUACEL™ contactlaag, het comfort van schuim en de bacterie dodende kracht van ionisch zilver.

Categorie: Schuimverband
Leverancier: Convatec
Aantal maal bekeken: 21560


Het enige schuimverband dat alles heeft- comfort, eenvoud en de helende eigenschappen van een AQUACEL® wondcontact laag.

Categorie: Schuimverband
Leverancier: AllweCare
Aantal maal bekeken: 18966

Comfortabel, zacht, niet-klevend schuim. Ook geschikt als de huid rond de wond fragiel of beschadigd is. Biatain Cavity is speciaal geschikt voor diepe, exsuderende wonden.

Categorie: Schuimverband
Leverancier: AllweCare
Aantal maal bekeken: 17802

PolyMem is een multifunctioneel polymerisch membraan verband dat speciaal ontwikkeld is om de genezing van complexe en / of chronische wonden optimaal te ondersteunen.

Categorie: Schuimverband
Leverancier: Essity
Aantal maal bekeken: 16868

Cutimed Siltec® is een schuimverband met siliconen wondcontactlaag en superabsorbers. Met Cutimed® Siltec kunt u vertrouwen op betrouwbare resultaten in alle omstandigheden.

Categorie: Schuimverband
Leverancier: AllweCare
Aantal maal bekeken: 1349

Biatain Ibu Non-Adhesive is een zacht en comfortabel polyurethaan schuimverband dat ibuprofen bevat.

Categorie: Schuimverband
Leverancier: GDM
Aantal maal bekeken: 1106

KERRAFOAM Gentle Border is een steriel, superabsorberend schuimverband.

Categorie: Honingverband
Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 13896

Revamil gel is een hydrofiele wondgel die bestaat uit 100% zuiver medicinale multi-florale honing.Revamil gel is een hydrofiele wondgel die bestaat uit 100% zuiver medicinale multi-florale honing.

Categorie: Honingverband
Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 865

Revamil Wound Dressing is een wondgaas gemaakt van cellulose, geïmpregneerd met 100% zuivere medicinale multi-florale honing.

Categorie: Zilververband
Leverancier: L&R
Aantal maal bekeken: 8546

Geur- en bacteriënabsorberend actiefkool-wondverband

Categorie: Hydrogel
Leverancier: Convatec
Aantal maal bekeken: 15185


DuoDERM®Hydrogel is een transparante, steriele gel van hydrocolloid poeders en water, ingebed in een visceus bindmiddel.

Categorie: Hydrogel
Leverancier: Flen Health
Aantal maal bekeken: 31671

Flaminal® Hydro is een Enzyme Alginogel® op basis van alginaten en een antimicrobieel enzymesysteem.

Categorie: Hydrogel
Leverancier: L&R
Aantal maal bekeken: 13820


Dankzij de behoedzame kracht van hydrogel zorgt Suprasorb G bij zwak exsuderende en droge wonden voor het losmaken van débris en necrotisch materiaal op de wondbodem.

Categorie: Hydrogel
Leverancier: AllweCare
Aantal maal bekeken: 5163
Snellere wondgenezing door een effectief en mild debridement.
Categorie: Hydrogel
Leverancier: GDM
Aantal maal bekeken: 606

KERRALITE Cool is een verzachtend, debriderend en bevochtigend verband die hiermee de ideale omgeving creëert voor het behandelen van licht exsuderende wonden.

Categorie: Hydrogel
Leverancier: Flen Health
Aantal maal bekeken: 3634

Hydroactieve colloïdale gel voor matig tot sterk exsuderende wonden. Bevordert het wondherstel

Categorie: Hydrogel
Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 651

AdvaCyn Gel is een bio-actief product voor het debridement, irrigeren, bevochtigen en reinigen van zowel acute als stagnerende en/of complexe wonden, al dan niet geïnfecteerd. AdvaCyn Gel verlaagt de bacteriële belasting en is ook effectief tegen biofilms. Daarnaast draagt het product bij aan een vochtig wondmilieu en snellere wondheling.

Categorie: Folies
Leverancier: Essity
Aantal maal bekeken: 8836

Leukomed T is een transparante, flexibele en ademende folie die waterdicht en bacteriebestendig is.

Categorie: Folies
Leverancier: L&R
Aantal maal bekeken: 4017

Suprasorb® F folieverband, beschermt de wond en fixeert het verband.

Leverancier: L&R
Aantal maal bekeken: 7965


Suprasorb H creëert een ideaal vochtig wondmilieu bij zwak tot matig exsuderende wonden en ondersteunt zo de wondgenezing op betrouwbare wijze.

Leverancier: Convatec
Aantal maal bekeken: 15556

De voordelen van een vochtige wondbehandeling zijn een verhoogd genezingspercentage, snellere epithelisatie, minder infectie, verbeterde collageensynthese en eerdere aanwezigheid van macrofagen in het wondbed.

Leverancier: Essity
Aantal maal bekeken: 5765

Cutimed® HydroControl is een hydroactief wondverband dat patiëntvriendelijk autolytisch debridement stimuleert op basis van osmolariteit.

Leverancier: Convatec
Aantal maal bekeken: 12906

DuoDERM® Extra Thin verband is uitermate geschikt als primair hydrocolloïdverband voor droge tot licht exsuderende wonden.

 

Leverancier: AllweCare
Aantal maal bekeken: 977

Comfeel Plus (voorheen Comfeel Ulcus Plus) is een hydrocolloïd verband voor zekere bescherming en snellere genezing.

Leverancier: Essity
Aantal maal bekeken: 3539

Cutimed® Epiona is een collageen wondverband voor de behandeling van wonden waarin de wondgenezing stagneert.

Leverancier: L&R
Aantal maal bekeken: 7700

Suprasorb C collageen-wondverband heeft een poreuze structuur met een opvallende capillaire activiteit waardoor het vocht kan opnemen.

Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 781

Biopad wonddressing is op 100% collageenbasis.

Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 371

Biospray is op 100% collageenbasis.

Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 564

Revamil Collagen is samengesteld uit 60% natuurlijke collageen en 40% zuiver medicinale multi-florale honing.

Leverancier: Essity
Aantal maal bekeken: 4084

Cutimed® Protect beschermt de intacte huid rondom de wond.

Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 1274

Het Aldanex systeem bestaat uit Aldanex Skin Protectant & Incontinent Cleanser. Aldanex Skin Protectant is een zachte, viskeuze, niet-vette en geurvrije afdekkende creme op basis van dimethicon. Aldanex Incontinent Cleanser is een vocht inbrengend huidreinigingsmiddel, pH uitgebalanceerd, geurstofvrij en zonder aerosol.

Leverancier: We Medical
Aantal maal bekeken: 588

De ActiMaris® Wondgel wordt gebruikt om wondvullers of het wondbed te bevochtigen

Leverancier: AllweCare
Aantal maal bekeken: 545

Het ScarView verband bestaat uit een laag van 1mm zelfklevende medische siliconen aangebracht op een zeer elastische stoffen buitenzijde. Het verband gaat 2 à 3 weken mee, is knipbaar en eenvoudig te reiningen.

Leverancier: AllweCare
Aantal maal bekeken: 460

ScarView gel is een medische siliconen gel, dus van de meest zuivere soort, die wordt aanbracht op een litteken om deze sneller en vlakker te laten uitrijpen waarbij roodheid, irritatie en jeuk effectief tot een minimum wordt beperkt.

Leverancier: We Medical
Aantal maal bekeken: 905

Drawtex® is het eerste hydroconductieve wondverband.

Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 523

OASIS® ondersteunt de natuurlijke wondgenezing door aanvulling van de ontbrekende extracellulaire matrix (ECM)

Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 424

Skin grafting door autologe huidtransplantatie afgeleid van de Meek methode.

Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 397

Nanogen Aktiv is een biocellulose nanogestructureerde matrix.

Categorie: Bio-actief
Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 368

Hyaluronzuuroplossing in sprayvorm voor plaatselijk gebruik op niet-geïnfecteerde, schone wonden.

Categorie: Bio-actief
Leverancier: BiologiQ
Aantal maal bekeken: 418

Nanogen Aktigel wordt gemaakt uit een plantenextract en stamcellen van de plant.

Categorie: Wondspray
Leverancier: Mölnlycke
Aantal maal bekeken: 770

Een topische, op hemoglobine gebaseerde spray voor snellere heling van complexe wonden. Speciaal ontworpen om hypoxie (zuurstofgebrek in de wond) tegen te gaan.