Debridement is een fundamentele stap
bij het behandelen van alle
chronische en acute wonden.

Negatieve druktherapie
Hyperbare
zuurstoftherapie
compressietherapie
Compressietherapie uitgevoerd op de juiste manier kan de genezing van ulcus cruris bevorderen en de kwaliteit van leven van de patiënt verbeteren.
previous arrow
next arrow
Slider

Wondbehandelingen

Korte rek zwachtel


Korte rekverbanden worden meestal gemaakt van 100% katoen en geven krachtige compressie bij activiteit van de kuitspier wanneer je in beweging bent. De arbeidsdruk is relatief hoog en de rustdruk relatief laag. De kuitspier zet tijdens het lopen uit en drukt tegen de korte rekzwachtel die weinig of niet uitzet. De oppervlakkige venen worden in het been samengedrukt doordat de zwachtel het uitzetten van de kuitspier naar buiten verhindert. Met als gevolg dat de perforanten (verbindingsaderen tussen de diepe aderen in het been en de oppervlakkige aderen) en de diepen venen vernauwen waardoor het veneuze bloed terugstroomt. Dit effect werkt helend op oedeem een veneuze ulcera. Het korte rek verband kan zowel overdag als tijdens de nacht worden gedragen, het mag zelfs gedurende enkele dagen blijven zitten.

Meer info
Korte rek zwachtek aanbrengen (Instituut voor Verpleegkunde (IVV) - Gent)  • Filters
  • Schakel naar raster layout
  • Schakel naar tabel layout
Leverancier: L&R
Aantal maal bekeken: 26776


Korterekzwachtel Rosidal K is een sterk comprimerende en textielelastische zwachtel met korte rek. Dit dient de sterke compressie van extremiteiten bij flebologische behandeling.