Wondproducten

KERRAMAX Care™

Categorie: Absorberend verband
Leverancier: GDM Toon Producten
Aantal maal bekeken: 447

Alle wonden produceren exsudaat (vocht), ter ondersteuning van herstel en genezing van beschadigde huid. Bij wonden met een complexe genezing, kan de overvloedige productie van exsudaat schadelijk zijn en daarmee de wondgenezing vertragen of compliceren als dit niet  effectief wordt aangepakt.

De KERRAMAX Care™ superabsorberende verbanden van KCI bieden een geavanceerde manier om wondvocht te absorberen uit de wond. KERRAMAX Care is verkrijgbaar in een range met of zonder border, als ook in een multisite variant voor lastiger locaties zoals bijvoorbeeld borst, schouder, elleboog en lies. De KERRAMAX verbanden zonder border, inclusief de Multisite, kunnen aan beide zijden worden gebruikt.

KERRAMAX Care™ heeft een unieke laag om het exsudaat te verspreiden, waardoor het vocht gelijkmatig wordt opgenomen en hierdoor potentieel schadelijk exsudaat wordt geabsorbeerd en ingesloten in het verband, zodat het niet gaat lekken of druppen. Door het hoge absorberend vermogen hoeven er minder verbandwisselingen plaats te vinden met als gevolg minder verstoring van de wond en meer comfort voor de patiënt. Doordat het verband droog aanvoelt, wordt maceratie voorkomen, alsmede problemen met de omliggende huid.

KERRAMAX Care™ kan worden toegepast als primair of secundair verband. Bij zeer natte wonden kunnen meerdere verbanden op elkaar worden gebruikt. Ook kunnen de verbanden worden gevouwen.
Het is geschikt voor toepassing onder alle vormen van compressie, waarbij KERRAMAX Care™ haar integriteit behoud, zelfs wanneer het volledig is verzadigd met exsudaat.
Het is ook zeer effectief in het reduceren van proteinases (MMPs) en het vasthouden van bacteriën zoals MRSA en Pseudomonas aeruginosa.

De primaire functie van de KERRAMAX Care superabsorberende verbanden is vochtabsorptie.
Volgens de wondclassificatie van de WCS kan KERRAMAX Care worden gebruikt bij natte tot zeer natte gele en rode wonden.

De indicaties voor KERRAMAX Care zijn voor een diversiteit aan wonden ter bevordering van de wondgenezing:


Frequentie van verwisselen
Controleer het verband regelmatig en breng een nieuw verband aan als de klinische toestand van de wonddaarom vraagt of als het verband verzadigd is. Indien er een verslechtering in de toestand van de wondoptreedt, het kompres niet meer gebruiken en de behandeld arts raadplegen. KERRAMAX Care kan meerdere dagen achter elkaar gebruikt worden. Dit is echter afhankelijk van de toestand van de wond en de omliggende huid.

Meer info:
https://www.gdm-medical.nl/