Debridement is een fundamentele stap
bij het behandelen van alle
chronische en acute wonden.

Negatieve druktherapie
Hyperbare
zuurstoftherapie
compressietherapie
Compressietherapie uitgevoerd op de juiste manier kan de genezing van ulcus cruris bevorderen en de kwaliteit van leven van de patiënt verbeteren.
previous arrow
next arrow
Slider

Wondbehandelingen

Niet-elastische verbanden


Inmiddels zijn er verschillende typen niet-elastisch verbanden beschikbaar. In overleg met de oedeemtherapeut kan bekeken worden of het dragen van een niet-elastisch verband raadzaam is.
Voorbeelden van niet elastische verbanden (inelastische verbanden) zijn gipsverband, zinklijmverband
en klittenbandverbanden.

Klittenbandverband

Deze verbanden kunnen gemakkelijk zelf worden aangelegd door middel van klittenband.

Zinklijmverbanden
Dit zijn elastische en huidvriendelijke korte-rekzwachtels die direct op de huid, dus zonder polstermateriaal, worden aangebracht. De zinkzalf en lijm hebben een verkoelend effect. Ze zijn bedoeld voor mobiel gebruik, ze blijven -tot 1 week- beter zitten, zitten comfortabeler, maar zijn niet herbruikbaar en mogen niet nat worden.

  • Filters
  • Schakel naar raster layout
  • Schakel naar tabel layout
Leverancier: Varodem
Aantal maal bekeken: 15952

De VaroCare® Strong zwachtelsystemen voor de onderste extremiteiten zijn compressiehulpmiddelen met ultra korte-rek eigenschappen, bedoeld voor het reduceren van gemiddelde tot ernstige oedemen in voet, onderbeen, knie en dijbeen. Een VaroCare® Strong verband kan gecombineerd worden met alle overige producten uit het VaroCare® V-Flex® assortiment.

Leverancier: L&R
Aantal maal bekeken: 16014


Varicex is een met zinklijm geïmpregneerde zwachtel. Hij is gebruiksklaar en tijdbesparend in de toepassing van halfstarre permanente verbanden bij tromboflebitis, oedeembehandeling, chronisch veneuze insufficiëntie, ulcus cruris in de genezende fase, evenals in de nazorg bij fracturen.

Leverancier: L&R
Aantal maal bekeken: 13470

ReadyWrap -compressieverband: speciaal ontwerp maakt compressietherapie bij de behandeling van patiënten met veneus- en lymfoedeem eenvoudig.

Leverancier: Essity
Aantal maal bekeken: 445

JOBST FarrowWrap: aanpasbaar klittenbandsysteem met korte-rek.